Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in sedinta de saptamana aceasta, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de supralargire a bulevardului Ghencea intre strada Brasov si terminalul tramvaiului 41 si prelungirea Ghencea-Domnesti. Proiectul va fi gata in doi ani si va costa circa 560 de milioane de lei.

Valoarea totala a investitiei este de 558,6 milioane de lei, cu TVA, iar durata de executie este estimata la doi ani. Finantarea proiectului se va asigura din bugetul local al Municipiului Bucuresti, se arata in proiectul publicat pe site-ul CGMB.

Traseul are o lungime de 5,7 km, urmand sa aiba 6 benzi si aproape 10 km de piste de biciclete. Proiectul mai include 3 pasaje pietonale, 24 de statii de autobuz, 20 de peroane de tramvai si o parcare de tip park&ride.

Proiectul de infrastructura presupune largirea la 4 benzi Prelungirea Ghencea, intre strada Brasov si Centura Bucuresti, realizarea unei piste de biciclete, realizarea unei cai duble de tramvai, amenajarea trotuarelor, modernizarea sistemului de iluminat, modernizarea si extinderea retelei de apa si canal, construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajata la capatul bulevardului Prelungirea Ghencea, in zona nodului rutier de la Domnesti, largirea la patru benzi si pastrarea liniei de tramvai existente pe Bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41.

Proiectul se incadreaza in strategia de dezvoltare a municipiului Bucuresti 2007-2013 si 2014-2020, aprobat prin hotararea consiliului local in februarie 2008 si in Masterplanul pentru transport si trafic al Municipiului Bucuresti.

“Datorita necesitatii introducerii liniei de tramvai pe strada Prelungirea Ghencea, introducerea nodului intermodal adiacent pasajului Domnesti, pasaj avut in derulare de catre CNAIR, introducerea largirii la 4 benzi si pastrarea liniei de tramvai existente pe bulevardul Ghencea pana la capatul liniei 41, este nevoie adaptarea proiectului initial astfel incat sa se asigure functionalitatea integrata atat a tramvaiului cat si a caii rutiere in conditiile actuale de trafic”, se mai arata in proiect.

Sursa foto: Facebook Initiativa Prelungirea Ghencea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri