Primaria Capitalei vrea sa descongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitala - Prelungirea Ghencea - printr-un proiect de amploare - „Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea” - aflat in desfasurare, „in grafic”, potrivit unui comunicat al Primariei Generale.

Proiectul, insa, este in faza de inceput, pentru ca inca nu s-au facut expropierile. „Urmeaza demolarile si inceperea efectiva a lucrarilor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

„In prezent se lucreaza la infrastructura rutiera si se relocheaza si modernizeaza retelele edilitare pe tronsonul cuprins intre strada Brasov si Strada Raul Doamnei. In perioada imediat urmatoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsolul 2 al lucrarii, de la strada Raul Doamnei pana la strada Valea Oltului. Urmeaza demolarile pe acest tronson si inceperea efectiva a lucrarilor!”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Noua artera, care va avea aproximativ 6 km, este prevazuta cu cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Citeste si:
Firea: PSD va depune un proiect de lege prin care alocațiile vor fi...
Firea: PSD va depune un...

Foto: Facebook Gabriela Firea

Primaria spune ca se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri.

Proiectul incepe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traverseaza intersectia cu Str. Brasov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersecteaza cu principalele strazi si se termina la intersectia cu Centura Municipiului Bucuresti, intr-un nod intermodal.

Citeste si:
Când spune N. Dan că vor începe lucrările la Prelungirea Ghencea și...
Când spune Nicușor Dan că vor...

Foto: Facebook Gabriela Firea

Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate.
Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnesti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizeaza legatura cu Centura Bucuresti.

Sursa foto: Foto: Facebook Gabriela Firea

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri