Primaria Capitalei vrea sa descongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitala - Prelungirea Ghencea - printr-un proiect de amploare - „Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea” - aflat in desfasurare, „in grafic”, potrivit unui comunicat al Primariei Generale.

Proiectul, insa, este in faza de inceput, pentru ca inca nu s-au facut expropierile. „Urmeaza demolarile si inceperea efectiva a lucrarilor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

„In prezent se lucreaza la infrastructura rutiera si se relocheaza si modernizeaza retelele edilitare pe tronsonul cuprins intre strada Brasov si Strada Raul Doamnei. In perioada imediat urmatoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsolul 2 al lucrarii, de la strada Raul Doamnei pana la strada Valea Oltului. Urmeaza demolarile pe acest tronson si inceperea efectiva a lucrarilor!”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Noua artera, care va avea aproximativ 6 km, este prevazuta cu cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Foto: Facebook Gabriela Firea

Primaria spune ca se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri.

Proiectul incepe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traverseaza intersectia cu Str. Brasov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersecteaza cu principalele strazi si se termina la intersectia cu Centura Municipiului Bucuresti, intr-un nod intermodal.

Foto: Facebook Gabriela Firea

Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate.
Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnesti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizeaza legatura cu Centura Bucuresti.

Sursa foto: Foto: Facebook Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri