Rusia a retras, pentru spalare de bani, licenta unei banci unde varul lui Putin este director

Autoritatea pentru reglementare financiara din Rusia a revocat miercuri licenta Master Bank, institutia de credit, unde varul presedintelui Vladimir Putin este membru in Consiliul Director, fiind acuzata de incalcarea legilor privind spalarea banilor si finantarea terorismului, potrivit RIA Novosti, citat de Mediafax.

Retragerea licentei Master Bank, care datoreaza deponentilor aproape 1 miliard de dolari, a cauzat probleme semnificative la bancomate, din cauza persoanelor care au incercat sa-si retraga banii.

Agentia pentru Asigurarea Depozitelor a estimat, intr-o prima faza, depozitele clientilor Master Bank la 30 de miliarde de ruble (914 milioane de dolari).

Autoritatea pentru reglementare financiara a luat mai multe masuri similare in ultima perioada, pentru a intari controlul statului asupra sutelor de institutii de credit din Rusia, multe legate foarte strtans de anumite companii.
Master Bank, pe locul 41 in Rusia in functie de depozite, a fost investigata pentru spalare de bani inca din 2011, iar mai multi directori au fost arestati.

Varul presedintelui Rusiei, Igor Putin, aflat in conducerea Master Bank din 2010, a aparat anul trecut institutia de credit de acuzatiile privind spalarea de bani, sugerand ca actiunile politiei, care efectuase perchezitii acasa la directorii bancii, fac parte dintr-o campanie de discreditare.

Citeste si:
Rusia este sub socul inchiderii Master Bank: milioane de carduri au...
Rusia este sub socul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sucursalele bancii au ramas inchise miercuri, iar site-ul nu functioneaza, noteaza RIA Novosti.
Mai multe institutii de credit din Rusia si-au avertizat clientii ca ar putea intampina probleme la folosirea bancomatelor Master Bank, in timp ce Alfa Bank, cea mai mare banca a tarii, a recomandat deponentilor printr-un comunicat sa evite complet ATM-urile Master Bank.

Master Bank este a 23-a banca din Rusia care isi pierde licenta in acest an, potrivit bancii centrale. In Rusia sunt active aproape 900 de institutii de credit, insa piata este dominata de cateva banci mari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri