O banca, investigata dupa ce presedintele a fost filmat cand cumpara cocaina

Ministrul britanic de Finante George Osbourne a dispus o investigatie la Co-operative Bank din Manchester, dupa ce compania mama a cedat controlul bancii detinatorilor de obligatiuni, iar fostul presedinte al acesteia, Paul Flowers, a fost filmat in timp ce cumpara cocaina si a fost arestat.

Trezoreria a anuntat ca s-a ajuns la un acord in privinta investigatiei cu Prudential Regulation Authority si Financial Conduct Authority. Ancheta va fi condusa de o persoana independenta, numita de cele doua autoritati de reglementare, transmite Bloomberg.

Co-Operative Group, compania mama a Co-operative Bank, a cedat controlul bancii detinatorilor de obligatiuni, luna trecuta, pentru acoperirea unui deficit de capital in valoare de 1,5 miliarde de lire sterline (2,4 miliarde dolari), noteaza Mediafax.

Actualul presedinte al banciii, Len Wardle, a demisionat in aceasta saptamana.

Investigatia, declansata conform noii legi Financial Services Act, nu va incepe pana nu este clar ca nu va prejudicia orice fel de actiune a autoritatilor, precum ancheta politiei sau posibile anchete ale institutiilor de reglementare, a precizat Trezoreria.

Citeste si:
Încă un bancomat cade pe mâna hoților: cum au acționat aceștia
Încă un bancomat cade pe mâna...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Flowers, in varsta de 63 de ani, a fost arestat acum doua zile, dupa ce a fost filmat cumparand cocaina, de catre angajati ai unei publicatii britanice, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Politia din West Yorkshire a informat ca un barbat in varsta de 63 de ani a fost retinut intr-un caz de 'vanzare de droguri".

Publicatia Mail on Sunday a relatat pe 17 noiembrie ca Flowers a cumparat metamfetamina si cocaina sub forma de praf, in Leeds.

Flowers, care este pastor metodist, a fost presedinte al Co-Op Bank din martie 2010 pana in iunie 2013.

Citeste si:
O banca britanica a derulat tranzactii de 250 mld.$ cu Iranul,...
O banca britanica a derulat...

"Acest an a fost deosebit de dificil, cu un deces in familie si presiunile legate de rolul meu la Co-Operative Bank. In aceasta perioada teribila, am facut lucruri prostesti si gresite" a afirmat Flowers intr-un comunicat.

Banca, cu sediul in Manchester, a anuntat pe 19 noiembrie sa trece printr-o perioada dificila, din care va iesi "mai puternica".

Autoritatile de reglementare au exercitat presiuni asupra bancii sa acopere deficitul de capital, dupa oferta esuata de prealuare a peste 600 de sucursale detinute de Llloyds Banking Group, tranzactie care i-ar fi crescut de peste doua ori numarul de unitati.

Intr-o audiere in comitetul pentru finante al Parlamentului, de la inceputul acestei luni, Flowers a spus ca nu a avut experienta financiara. El a lucrat patru ani la Westminster Bank, precursoarea NatWest bank a Royal Bank of Scotland Group, inainte de a deveni pastor, iar experienta sa a fost probabil depasita, a explicat Flowers.

Citeste si:
Fostul șef McDonald's, acuzat că avea poze nud cu angajatele companiei
Fostul șef McDonald's, acuzat...

Co-Op Bank va inchide circa 50 din cele 324 de sucursale, pana la sfarsitul anului 2014, a anuntat banca pe 4 noiembrie, in urma acordului prin care creditorii vor detine o participatie de 70% la aceasta.

Guvernul britanic este hotarat sa creeze un sistem bancar mai puternic si mai sigur. Proiectul de reforma a sectorului bancar, aflat in prezent in Camera Lorzilor, va introduce noi reguli privind managerii bancilor, care trebuie sa respecte standarde mai inalte si sa poata fi trasi la raspundere daca nu isi indeplinesc atributiile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri