Bank of Beirut vrea sa preia Marfin Bank Romania

Bank of Beirut incearca sa convinga Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa primeasca aprobarea pentru achizitia Marfin Bank Romania, un proces destul de complicat avand in vedere ca libanezii nu s-au asigurat in prealabil de "binecuvantarea" BNR pentru aceasta achizitie, conform ZF.

Bank of Beirut, o entitate cu active de 14 miliarde de euro si capital propriu de 1,8 miliarde de euro, a castigat licitatia din Cipru pentru achizitia Marfin Bank Romania, dar acum sta in aprobarea obligatorie a BNR, conform Mediafax.

Cei de la BNR sunt destul de reticienti in a permite intrarea pe piata bancara romaneasca a unor actionari din afara zonei euro, scrie ZF.
Marfin Bank Romania este la vanzare de mai mult de un an, ca parte a unui proces de restructurare a investitiilor bancare ale grupurilor cipriote din afara tarii.

Sistemul bancar cipriot a fost salvat de la faliment in 2013, iar Marfin Bank Romania are ca "sef indirect" Autoritatea de Rezolutie din Cipru.
Marfin Bank Romania era la finalul anului 2014 pe locul 23 in sistemul bancar romanesc, cu active de 2,4 miliarde de lei (540 milioane de euro) si o cota de piata de 0,6%.

De operatiunile Marfin Bank Romania au fost interesati mai multi investitori, printre care Banca Transilvania, fondul de investitii american J.C. Flowers sau miliardarul american Wilbur Ross, unul dintre actionarii Eurobank (actionarul principal de la Bancpost).

Sursa foto: Sashkin / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri