Grupul Vardinogiannis, unul dintre cele mai mari conglomerate de business din Grecia, a finalizat achizitia Marfin Bank Romania, ca urmare a avizului pozitiv din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Ca parte a strategiei de investitii in Romania, Grupul Vardinogiannnis a achizitionat deja Marfin Leasing si continua sa isi consolideze asadar prezenta pe piata financiara locala. Mediul de afaceri din Romania, precum si clientii bancii, beneficiaza acum de puterea si increderea conferite de unul dintre cele mai solide grupuri de companii din Europa", se arata in comunicatul grupului elen.

Grupul opereaza in mai multe industrii, precum energie (rafinarii, lant de benzinarii, gaze naturale si electricitate), transport maritim si media.

"Grupul Vardinogiannis are putere financiara semnificativa si o vasta expertiza internationala de business. Credem in potentialul pietei locale si suntem determinati sa ne consolidam in mod sustenabil prezenta in Romania, precum si sa generam valoare adaugata pentru mediul de afaceri local", a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis in Romania.

Cu o traditie de peste 20 de ani pe piata financiara locala, Marfin Bank are 30 de sucursale si un volum al activelor de aproape 2 miliarde lei. In 2017, banca a inregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

Grupul Vardinogiannis este unul dintre cele mai bine capitalizate conglomerate de business din Europa, cu operatiuni internationale in mai multe industrii, precum energie (rafinarii, lant de benzinarii, gaze naturale si electricitate), transport maritim si media. Grupul este actionarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie listata la Bursa din Atena, cu o valoare de piata de 2,1 miliarde euro.

In 2017, Motor Oil a inregistrat vanzari totale de 7,8 miliarde euro, in timp ce profitul operational EBITDA a fost de 620 milioane euro, iar profitul dupa taxe a fost de 314 milioane euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri