„Banca Romaneasca a accelerat in ultima luna ritmul de aprobare si acordare a creditelor Prima Casa si estimam ca vom mentine un ritm bun si in perioada urmatoare. In plus, clientul scapa de grija evaluarii imobilului, banca oferind gratuit aceasta analiza, iar comisionul anual de gestiune datorat FNGCIMM este platit in avans de catre banca si retinut ulterior, lunar, de la imprumutat”, a declarat Efstathios Kouninis, Director General Adjunct (Retail).

Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, comision de rambursare anticipata, iar preaprobarea financiara este valabila 90 de zile calendaristice. Singura taxa datorata este comisionul de gestiune a garantiei de catre FNGCIMM, de 0,0408% lunar, aplicat la soldul creditului.

Suma maxima ce poate fi contractata este echivalentul in lei a 57.000 de euro pentru achizitia de locuinte finalizate, inclusiv cele construite si date in exploatare de ANL sau echivalentul in lei a 66.500 de euro pentru locuintele noi, chiar si cele construite prin programele derulate de ANL.

Citeste si:

Pentru creditul Prima Casa in lei, Banca Romaneasca percepe o dobanda formata din Robor la 3 luni plus o marja fixa de 2%. In acest caz, la un credit de 210.000 lei, pe 30 de ani, rata lunara este de 1.278 lei, dobanda fiind variabila, de 5,82% (DAE 6,23%), iar valoarea totala de rambursat la finalul perioadei de creditare este de 454.413 lei.

De la inceputul programului si pana in prezent, Banca Romaneasca a ajuns la garantii de aproape 100 milioane euro emise pentru imprumuturile Prima Casa, ceea ce presupune un volum dublu de credite, de aproximativ 200 milioane euro.