Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, a primit un plafon de garantare de 62 milioane de lei in cadrul programului Prima Casa 2015.

„Avem pentru acest an un plafon de garantare de 62 de milioane de lei, ceea ce inseamna ca, practic, clientii Bancii Romanesti pot contracta, in 2015, imprumuturi totale in valoare de 124 de milioane de lei prin programul Prima Casa. In 2014, valoarea medie a creditelor a fost de 157.000 de lei (echivalentul 35.000 de euro). Cea mai mare cerere a fost inregistrata pentru apartamentele cu doua si trei camere din marile orase”, a declarat Dan Grigoriu, director Divizia Produse si Segmente Retail Banca Romaneasca.

Reprezentantii bancii mentioneaza ca dobanda pentru creditele din programul Prima Casa este formata din ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 2,5%.

Pentru achizitia locuintelor finalizate, inclusiv cele construite si date in exploatare de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), valoarea maxima finantata este, potrivit reglementarilor in vigoare, de 57.000 de euro (echivalentul in lei), iar pentru creditele de achizitie a locuintelor noi, limita maxima este de 66.500 de euro (echivalentul in lei). Clientii beneficiaza de un avans de minimum 5% din valoarea imprumutului, lipsa comisioanelor si preaprobare financiara valabila 90 de zile calendaristice.

De la inceputul programului guvernamental Prima Casa, in 2009, si pana la finalul lunii ianuarie 2015, Banca Romaneasca a acordat peste 5.500 de credite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri