In perioada corespunzatoare a anului trecut, grupul austriac de asigurari raporta prime brute subscrise de 340,2 milioane euro si o pierdere de 9,5 milioane euro pe piata romaneasca, noteaza Mediafax.

Vienna Insurance Group (VIG) detine in Romania companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata.

"In conditii dificile de piata, Vienna Insurance Group continua sa urmeze strategia de retragere de pe segmentele care genereaza pierderi. Este vorba in special despre piata asigurarilor auto, caracterizata de strategia irationala de pret a unor rivali, care slabeste intreaga piata pe termen lung", se arata intr-un comunicat transmis joi de grupul austriac.

Primele brute subscrise de companiile Vienna Insurance Group in zona asigurarilor generale au scazut cu 17% in perioada analizata, de la 263,9 milioane euro la 219,1 milioane euro.

Pe piata asigurarilor de viata, primele brute subscrise de grup in Romania au scazut cu 27,2%, de la 76,3 milioane euro la 55,6 milioane euro.

Citeste si:

Vienna Insurance Group a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca evolutia rezultatelor financiare este afectata de conditiile dificile de piata din Romania si situatia nefavorabila a companiei de asigurari auto Donau Versicherung din Italia.

Grupul austriac si-a extins recent operatiunile din Polonia, prin preluarea companiei de asigurari de viata Skandia Zycie de la grupul Skandia Retail Europe, controlat de grupul Old Mutual.

VIG a raportat pentru primele noua luni ale anului, la nivel de grup, prime brute subscrise de 7,05 miliarde euro, in scadere cu 5,1%, si un profit net dupa plata intereselor minoritare de 217,5 milioane euro, mai mic cu 36,4% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

"Evolutia pozitiva a rezultatelor grupului a fost afectata de pierderi masive in Romania si Italia", se mai arata in comunicat.

Principalele piete ale grupului sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.