BCR are cu 1.000 de posturi mai putin fata de acum un an pe zona de retail, ca urmare a procesului de restructurare, insa reprezentantii bancii au precizat ca eficienta angajatilor a crescut cu pana la 50%. In plus, BCR a introdus in 2013 conceptul de joburi part-time, in urma caruia a facut 400 de angajari de acest fel.

Dana Demetrian, director Retea Retail BCR, a mentionat in cadrul unei conferinte ca numarul de posturi pe zona de retail a scazut cu circa 1.000 in contextul in care au fost dati afara sau au fost relocati angajati full-time si au fost angajati circa 400 de tineri in format par-time.

Ea a explicat ca, in contextul acestor restructurari, cost per income (raportul dintre costurile operationale si profitul operational) a scazut la nivelul de 43%, comparativ cu o medie de circa 52% pentru sistemul bancar, fiind facute economii importante in ceea ce priveste salariile.

"Suntem primii in piata in ceea ce priveste eficienta, iar costul pe angajat si costul pe profit certifica acest fapt", a subliniat Demetrian.

BCR va continua in 2014 programul strategic ce vizeaza restructurarea si eficientizarea retail-ului, program ce va consta in training-uri si certificari pentru tot personalul din cadrul diviziei de retail.

BCR a inceput in octombrie anul trecut tranzitia de la imprumuturile in euro catre cele in lei, oficialii bancii asteptandu-se ca in 2014 interesul clientilor pentru creditele in lei sa creasca.

Totodata, acest trend va fi ajutat anul viitor de scaderea dobanzilor la lei.

"Nu mai exista motive sa iei un imprumut in euro cand poti sa faci unul similar in lei", a precizat Andrew Gerber, director Managementul Produselor Retail BCR.

In ceea ce priveste rata creditelor neperformante, Demetrian a mentionat ca retailul a intrat intr-o perioada stabila si, chiar daca la nivelul sistemului bancar si la nivelul BCR rata neperformantelor se cifreaza in jurul valorii de 30%, in cazul segmentului de imprumuturi acordate populatiei, intrucat acestea sunt de valoare mai mica, rata neperformantelor nu depaseste 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri