Actionarii Asirom au hotarat, la 10 decembrie, majorarea capitalului social cu 58,5 milioane de lei (13 milioane de euro), la 216,4 milioane de lei, prin aport in numerar, suma urmand sa fie alocata in exclusivitate pentru activitatea de asigurari generale a societatii.

"Actionarii au hotarat majorarea capitalului social cu suma anuntata in convocator. Operatiunea se inscrie in strategia grupului Vienna Insurance Group de sustinere a societatilor controlate in Romania", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu.

Asirom are un capital social de 157,9 milioane de lei, controlat de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) - 85,9676% si LVP Holding GmbH - 5,4%, alaturi de mai multe persoane juridice - 0,3045% si fizice - 0,6007%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

"Majorarea capitalului social se realizeaza prin emisiunea unui numar de 585.298.060 actiuni noi nominative, cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare. Pretul de subscriere al actiunilor noi in cadrul exercitarii dreptului de preferinta este de 0,1 lei/actiune. Orice actiune noua ramasa nesubscrisa la sfarsitul perioadei de subscriere (perioadei de exercitare a dreptului de preferinta) va fi anulata", se arata in convocatorul sedintei extraordinare a AGA.

Asirom este al cincilea jucator pe piata asigurarilor generale si de viata, dupa Astra, Allianz-Tiriac Asigurari, Groupama si Omniasig, in functie de primele subscrise in 2012, veniturile companiei totalizand 596,4 milioane de lei, in scadere cu 5% fata de 2011.

In primele noua luni ale acestui an, subscrierile companiei au insumat 403,1 milioane de lei, in scadere cu 9,9% fata de septembrie 2012, cand veniturile au atins 447,74 milioane de lei, potrivit datelor asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

La nivelul anului 2012, Asirom a consemnat un profit net de 14,88 milioane de lei, dublu fata de 2011.
VIG mai detine in Romania societatile Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

In cazul BCR Asigurari de Viata, a fost convocata AGA in luna ianuarie pentru cresterea capitalului social cu 120,52 milioane de lei (27 milioane de euro), la 153,5 milioane de lei, prin aport in numerar, fondurile urmand sa fie alocate in exclusivitate pentru activitatea societatii de asigurari de viata.

BCR Asigurari de Viata are un capital social de 32,97 milioane de lei, detinut de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) - 92,4% si Banca Comerciala Romana (BCR) - 5,4%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Compania este al doilea jucator pe piata de profil, dupa ING, in functie de primele subscrise in 2012, veniturile companiei totalizand 425,2 milioane de lei, in crestere cu 23,4% fata de 2011.

In primele noua luni ale acestui an, subscrierile societatii au insumat 184,6 milioane de lei, in scadere cu 33% fata de septembrie 2012, cand veniturile au atins 275,4 milioane de lei, potrivit datelor asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

La nivelul anului 2012, BCR Asigurari de Viata a consemnat un profit net de 24,99 milioane de lei, de la 19,62 milioane de lei in urma cu un an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri