RATA LA JUMATATE. Chitoiu: A fost discutata cu BNR!

Ministerul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, marti, ca masura propusa de Guvern in privinta ratelor la banci este initiata de ministerul pe care il conduce si a fost discutata cu BNR, fiind motivata de necesitatea de a creste consumul si de a limita reducerea de profit a bancilor.

Ajutorul pentru datornici = o masura populista care ataca „inima” individului: respectul de sine

Chitoiu a fost intrebat dupa intrevederea cu reprezentantii FMI de la Biroul presedintelui Senatului daca masura privind reducerea ratelor la banci este initiata de ministerul sau.

"Este o masura discutata intre Ministerul de Finante si Banca Nationala pentru ca ne trebuie o masura de stimulare a consumului intern, stim foarte bine ca si anul trecut cererea interna a fost la un nivel scazut si a trebuit sa gasim o solutie de stimulare a consumului intern. Mai mult decat atat, aceasta masura are si rolul de a imbunatati nivelul creditelor neperformante la banci, la toate bancile, pentru ca e mai bine sa amane o rata la credit decat sa treaca creditul la credite neperformante si sa consituie provizioane, sa-si reduca profiturile", a precizat Chitoiu.

El a mentionat ca efectul masurii ar duce la un surplus de 4 miliarde de lei in economie.

Citeste si:
Harta restantelor la ratele bancare
Harta restantelor la ratele...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Luni seara, la finalul discutiilor cu Fondul Monetar International (FMI), premierul Ponta a confirmat informatiile privind programul de stimulare a consumului pregatit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare. Guvernul estimeaza ca aceasta schema de reduceri fiscale pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare ar putea duce la reesalonarea imprumuturilor pentru aproape un milion de romani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri