Solicitat sa comenteze faptul ca ministrul Daniel Chitoiu a admis, joi, intr-un comunicat de presa, faptul ca in USL a existat o discutie informala despre cresterea veniturilor la buget si ca, in acest context, PNL nu sustine cresterea cotei unice de la 16% la 22%, Dragnea a raspuns: "Ce pot sa spun? Din cate imi aduc eu aminte, cel putin pana sa vin aici la aceasta manifestare serioasa, domnul Daniel Chitoiu era ministrul Finantelor".

"Si ministrul Finantelor publice, impreuna cu ANAF, se ocupa de nivelul de colectare a veniturilor si cred ca de acolo ar trebuie sa vina, cred ca de la Ministerul de Finante ar trebui sa vina alt tip de comunicat, nu ca nu este acord cu nu stiu ce masura care de fapt nu a fost propunsa, ci sa vina propuneri de masuri pentru imbunatatirea nivelului de colectare a veniturilor care ne poate ajuta la dezvoltare", a adaugat Dragnea, potrivit Mediafax.

Intrebat daca apreciaza ca, prin acest comunicat, liberalii sau incercat sa se pozitioneze fata de masura cresterii cotei unice dinainte de a fi propusa, Dragnea a raspuns negativ.

PNL "nu sustine si nu va sustine orice masura de crestere a cotei unice de 16%", declara vicepremierul liberal Daniel Chitoiu, potrivit unui comunicat de presa transmis joi de formatiunea politica.

Nimeni din USL nu a venit sa spuna "Eu doresc sa maresc cota unica!"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Slatina, ca nimeni in USL nu a venit cu propunerea majorarii cotei unice, dar ca a existat o discutie preliminara, cea de fond urmand a se desfasura saptamana viitoare, in perspectiva constructiei bugetare.

Citeste si:

"Nimeni, nici primul-ministru, nici altcineva, alti colegi din USL, din partea PSD sau altui partid nu au venit cu aceasta propunere, sa marim cota unica. Nu. A fost pur si simplu o discutie preliminara, discutia pe fond va urma saptamana viitoare, probabil, sau va incepe la sfarsitul acestei saptamani, in perspectiva constructiei bugetare", a comentat Antonescu.

El a precizat ca "s-a discutat despre mai multe variante", avand in vedere ca exista o problema, ca in fiecare an, la constuctia bugetulului, care este insuficient si existand in continuare cheltuieli publice care se justifica, de genul sanatatii, educatiei sau ordinea publica.

"Nimeni nu a venit sa spuna: Eu doresc sa maresc cota unica, pentru ca angajamentul de a pastra la 16% este un angajament comun, nu doar al PNL", a mai spus liderul liberal.