Presedintele PNL Ludovic Orban sustine ca deplange implicarea "total neoportuna si nesincera a PSD si a lui Liviu Dragnea" in referendumul pentru familie, argumentand ca, daca nu se va aduna cvorumul pe tema modificarii Constitutiei, este vina exclusiv a faptului ca "liderul social-democrat a incercat sa confiste aceasta actiune", potrivit Agerpres.

"Vreau sa spun cateva cuvinte despre modul in care s-a derulat campania de o parte si de alta, respingand orice fel de exagerare din partea oricarui parti. De asemenea deplang implicarea total neoportuna si nesincera a lui Liviu Dragnea si a PSD in acest referendum si le spun tuturor romanilor ca acest referendum nu este nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este un referendum care ne priveste pe fiecare dintre noi si este un referendum prin care decidem modul in care va functiona familia, daca va functiona sau nu in sensul crestin, in sensul moralei crestine. (...) N-ar trebui sa isi asume nimeni acest lucru. Sigur ca pe tot ce pune mana Dragnea se ofileste, se compromite sau se distruge. Daca nu se va aduna cvorumul pe aceasta tema in care opinia majoritatii zdrobitoare a populatiei este bine cunoscuta, pentru ca s-au facut foarte multe sondaje, este vina exclusiv a faptului ca Dragnea a incercat sa confiste aceasta tema in interes propriu si ca a determinat foarte multi romani sa nu vina la acest referendum numai pentru a nu-i face un serviciu lui Dragnea", a declarat Orban, dupa ce a votat la scoala gimnaziala nr.1 din Dobroesti.

El a apreciat ca cei care incurajeaza cetatenii sa nu mearga la vot nu fac un bine democratiei.

"Vor urma si alte referendumuri, poate facem modificarea Constitutiei sa introducem 6 % din PIB in bugetul pentru educatiei, poate facem referendumuri pentru a introduce in Constitutie initiativa cetateneasca de integritate in exercitarea functiei publice. Orice fel de campanie care este facuta impotriva exercitarii dreptului de vot al cetatenilor nu face bine democratiei. Resping orice politizare de o parte sau de alta. De asemenea, pe orice tema importanta din societate noi nu trebuie sa ne stabilim pozitiile in functie de pozitiile PSD si ale lui Liviu Dragnea. Daca Liviu Dragnea se bate cu caramida in piept, nu inseamna ca noi trebuie sa ne facem musulmani sau daca Liviu Dragnea spune ca apara padurile virgine, nu trebuie sa punem mana pe secure si sa taiem padurile. Daca Liviu Dragnea spune ca sustine cota unica de impozitare, nu trebui ca noi sa ne apucam sa sustinem cota progresiva de impozitare.
Pe fiecare tema, fiecare cetatean trebuie sa se raporteze in conformitate cu propriul discernamant, cu propriile convingeri, cu propria constiinta", a adaugat Orban.

In legatura cu prezenta redusa la vot, Orban a spus ca "este dreptul fiecarui cetatean sa se raporteze asa cum ii dicteaza propria opinie, propriei convingeri, sa vina sau sa nu vina la vot". El a sustinut ca PNL nu a facut niciodata campanie pentru a aduce oamenii cu arcanul la vot.

Citeste si:
LIVETEXT Referendumul pentru familie
LIVETEXT Referendumul pentru...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Referendumul pentru familie a esuat! Ce spun liderii politici?