“Jur ca voi face tot posibilul pentru a mentine si imbunatati increderea in industria serviciilor financiare. Asa sa ma ajute Dumnezeu”.

Acesta este juramantul pe care angajatii bancilor olandeze vor trebui sa il faca, ca umare a unei decizii luata de guvern in incercarea de a imbunatati increderea intr-un sistem bancar cu active de patru ori mai mari decat economia intregii tari.

Toti cei 90.000 de salariati ai bancilor vor trebui sustina juramantul, sau o varianta non-religioasa a acestuia, incepand cu al doilea semestru din 2014, informeaza Bloomberg. Bancherii care incalca juramantul vor fi pedepsiti potrivit noilor regulamente etice, a declarat Chris Buijink, presedintele Asociatiei Bancare Olandeze. Printre pedepse se numara amenzi, suspendari din functie sau trecerea angajatilor in cauza pe o “lista neagra”.

Bancherii din toata lumea se chinuie sa convinga publicul larg ca au renuntat la comportamentele lipsite de etica, ce au contribuit la criza financiara din 2008. Olanda vrea sa impuna bancherilor coduri de conduita mai stricte, dupa ce statul a cheltuit peste 95 mld. euro in ultimii ani pentru a salva de la prabusire bancile locale.

“Este un semnal bun catre angajati si in acest fel se va readuce in atentie importanta valorilor din domeniu. Este o masura care se potriveste vremurilor in care traim, in care bancile trebuie sa faca eforturi mari pentru a redobandi increderea”, spune Bert Bruggink, director financiar in cadrul bancii olandeze Rabobank Groep.

ING Bank este singura banca olandeza prezenta si in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri