Ce a declarat tanara economista propusa ministru de Finante la audierile parlamentare

Ioana Petrescu, nominalizata pentru preluarea portofoliului de ministru al Finantelor, a declarat marti, la audierea din comisiile de Buget-Finante-Banci, ca va sustine, in principiu, programul de guvernare anuntat, la elaborarea caruia a avut o contributie personala in 2012, desi era la Washington.

"In principiu, voi sustine programul de guvernare, la care am si contribuit putin in 2012, chiar daca eram la Washington. In principiu, trebuie sa continuam acordurile cu institutiile financiare internationale, mai ales in conditiile internationale acutuale, pentru ca trebuie sa demonstram ca avem stabilitate interna", a afirmat Ioana Petrescu in deschiderea audierilor.

La fel ca predecesorul sau, fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, Petrescu a insistat ca va urmari o mai buna comunicare si o transparenta sporita in actul fiscal si o colaborare mai stransa cu mediul de afaceri. "As dori ca masurile pe care le luam sa sprijine mediul de afaceri", a spus Petrescu in scurta expunere de la inceputul audierilor, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca pentru portofoliul Finantelor a propus-o pe Ioana Petrescu, in varsta de 34 de ani, aceasta fiind consilierul pe probleme fiscale al sefului Guvernului. Ponta a mentionat ca Ioana Petrescu are, in ciuda varstei, experienta in domeniu, ceea ce o recomanda pentru a detine functia de ministru al Finantelor.

Petrescu a fost numita in septembrie in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Citeste si:
Ioana Petrescu, vicepresedinte al BEI
Ioana Petrescu, propusa de...

Cu un doctorat in Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licentiata in Economie si Matematica. Inainte de reveni in Romania, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri