Ioana Petrescu: Voi analiza raportul senatului privind CEC, acum ca avem si un presedinte bine pregatit

Ministrul delegat pentru portofoliul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat marti, la audierile din comisiile de Buget-Finante-Banci, ca va analiza cu seriozitate propunerile Senatului privind CEC Bank, mai ales ca institutia de credit are un nou presedinte, bine pregatit.

"O sa citesc raportul CEC si masurile recomandate de Senat. Le voi analiza cu atentie, mai ales ca acum avem un presedinte foarte bine pregatit", a spus Ioana Petrescu, intrebata la audieri daca va lua in considerare raportul "CEC Bank" elaborat de Senat, potrivit Mediafax.

Intrebata cine este noul presedinte al CEC Bank, Petrescu l-a mentionat pe secretarul de stat din Ministerul Finantelor Enache Jiru, dar apoi s-a corectat aratand ca acesta a fost deocamdata nominalizat, nu si numit.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta agentiei MEDIAFAX ca l-a propus pe secretarul de stat in Ministerul Finantelor Enache Jiru la conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC Bank), in locul lui Radu Ghetea.

Enache Jiru si-a inceput cariera la Banca Nationala a Romaniei, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internationale, iar din 1998 a alternat intre functii publice si pozitii de conducere in mediul privat.

Citeste si:
La 21 de ani cultiva zmeura bio: Profitul ajunge la 2.400 lei/sezon
O tanara de 22 de ani detine...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

El a fost vicepresedinte la CEC Bank, in 2000-2001, si presedinte al bancii, in intervalul cuprins intre toamna anului 2004-martie 2005. Jiru a ocupat pozitia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, in 2001-2004 si din iulie 2012, cu atributii legate de coordonarea Trezoreriei statului.

Pentru CEC Bank va fi propusa o conducere dualista, respectiv cu un Consiliu de Supraveghere si Directorat.
Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca pentru portofoliul Finantelor a propus-o pe Ioana Petrescu, in varsta de 34 de ani, aceasta fiind consilierul pe probleme fiscale al sefului Guvernului.

Ponta a mentionat ca Ioana Petrescu are, in ciuda varstei, experienta in domeniu, ceea ce o recomanda pentru a detine functia de ministru al Finantelor.

Citeste si:
Cîțu: Cei care au votat dublarea alocațiilor ar putea să doneze din...
Florin Cîțu: Cei care au...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri