Fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, il va inlocui pe Mihai Tanasescu ca vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii. Romania a trimis propunerea ca Ioana Petrescu sa fie reprezentantul tarii noastre in cadrul institutiei, dupa ce premierul a discutat mutarea, inclusiv la Cotroceni.

Romania este presata sa il retraga pe Mihai Tanasescu din functia de vicepresedinte dupa ce numele lui a aparut in dosarul Microsoft si este acuzat ca ar fi primit mita 90.000 de dolari, potrivit Digi24.

Mihai Tanasescu a ajuns la Banca Europeana de Investitii in 2012, cand a venit randul Romaniei sa detina aceasta pozitie si avea un mandat de patru ani. Practic, Ioana Petrescu preia functia cand mai e doar un an de mandat. Salariul unui vicepresedinte al Bancii depaseste 20.000 de euro pe luna.

Ioana Petrescu a ocupat functia de ministru al Finantelor in perioada martie – decembrie 2014. In prezent ea este consilier al premierului Victor Ponta si totodata seful Guvernului la conducerea Consiliului pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat.

Cu un doctorat in Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licentiata in economie si matematica. Inainte de reveni in Romania, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.

Citeste si:
Firmele romanesti investesc doar de subzistenta! Care sunt motivele?
BEI: In Romania, deficitul de...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Eugen Teodorovici: Daca BEI ne da...sa ne bage si in traista