Visa si MasterCard au reluat serviciile de plati prin carduri pentru clientii bancii rusesti SMP, sistate dupa ce principalii actionari ai institutiei de credit au fost inclusi de SUA pe o lista de persoane vizate de sanctiuni, in urma anexarii Crimeei de catre Rusia, a anuntat SMP, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Statele Unite au impus sanctiuni vizand 20 de cetateni rusi implicati in criza din Ucraina, inclusiv fratii Arkadi si Boris Rotenberg, coproprietarii SMP Bank.

SMP a informat ca Visa si MasterCard au oprit serviciile de plati.

Potrivit SMP, decizia a fost ilegala, intrucat sanctiunile au fost impuse actionarilor si nu bancii, care nu are active in SUA.

"Suntem multumiti ca Visa si MasterCard ne-au auzit argumentele si au schimbat decizia de a bloca tranzactiile bancii SMP", a declarat directorul institutiei de credit, Dmitri Kalantirski.

Banca are circa 100 de sucursale in peste 20 de orase din Rusia.

Presedintele american Barack Obama a anuntat extinderea listei cetatenilor rusi afectati de sanctiuni, care include in special oligarhi si bancheri apropiati presedintelui Vladimir Putin.

Intre acestia se afla Ghenadi Timcenko, Arkadi Rotenberg si Iuri Kovalciuk, acesta din urma fiind presedinte al bancii Rossia si considerat drept bancherul personal al unor inalti oficiali, inclusiv al lui Putin.

Sanctiunile prevad inghetarea activelor din SUA ale acestor persoane, care nu vor putea nici sa intre in afaceri cu cetateni sau companii americane.

Sursa foto: Carduri bancare, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri