Visa si MasterCard au oprit, fara preaviz, serviciile de plati prin carduri pentru clientii bancilor rusesti, in urma sanctiunilor anuntate de autoritatile de la Washington, relateaza AFP.

Banca Rossia, vizata de sanctiunile americane, a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca Visa si MasterCard au oprit serviciile de plati catre clientii bancii. Masura afecteaza si divizia Sobinbank a bancii.

Banca SMP, controlata de fratii Arkadi si Boris Rotenberg, ale caror nume au fost incluse pe lista persoanelor vizate de sanctiuni, a anuntat la randul ei ca operatiunile cu carduri Visa si MasterCard ale clientilor sai au fost blocate. Concret, acesti clienti nu pot retrage bani cu cardurile si nu le pot folosi nici la cumparaturi, potrivit Mediafax.

Presedintele american Barack Obama a anuntat joi ca lista personalitatilor ruse afectate de sanctiuni a fost suplimentata, fiind compusa in special din oligarhi si bancheri apropiati presedintelui Vladimir Putin. Intre acestia se afla Ghenadi Timcenko, Arkadi Rotenberg si Iuri Kovalciuk, acesta din urma fiind presedinte al bancii Rossia si considerat drept bancherul personal al unor inalti oficiali, inclusiv al lui Putin.

Sanctiunile prevad inghetarea activelor din SUA ale acestor persoane, care nu vor putea nici sa intre in afaceri cu cetateni sau companii americane.

Citeste si:
Visa: Europa este pregatita pentru platile mobile. Cum sta Romania?
Inma Anglada, Head of Market...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania, in top 10 mondial in ceea ce priveste adoptia contactless