Schimbari in conducerea Provident: Neil Dalgliesh, inlocuit de un roman

Compania de credite de consum Provident Financial Romania anunta numirea lui Bogdan Matei in pozitia de director de operatiuni. Bogdan Matei il inlocuieste pe britanicul Neil Dalgliesh, care va prelua o functie de conducere in structura centrala a companiei-mama, grupul britanic International Personal Finance (IFC).

Potrivit companiei de credite de consum, Bogdan Matei dispune de o experienta vasta acumulata in cadrul unor companii romanesti si multinationale precum Vodafone Romania, UTI Construction & Facility Management, Germanos Telecom Romania sau Pagini Aurii Romania, unde a condus timp de peste 10 ani echipe de vanzari si a gestionat operatiunile de dezvoltare a unor retele teritoriale ample. Bogdan Matei este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti si detine un MBA la Universitatea Kennesaw din Atlanta.

"Bogdan va fi responsabil de elaborarea si consolidarea strategiei de operatiuni si ni se alatura intr-un moment extrem de important pentru noi, la scurt timp dupa inceperea operatiunilor in Bulgaria si a unor programe pilot care ne vor permite sa diversificam oferta de produse", a declarat Ivo Kalik, director general Provident Financial Romania.

Provident a anuntat la inceputul acestui an ca unul dintre principalii piloni ai strategiei sale pentru dezvoltare il reprezinta extinderea portofoliului de produse pe care il ofera clientilor si ca testeaza produse si servicii noi, inclusiv imprumuturi cu perioade mai lungi de rambursare, de 78 de saptamani, si programe care recompenseaza clientii fideli prin reduceri de costuri. Valoarea imprumuturilor acordate de companie in primul trimestru al acestui an a crescut cu 32% comparativ cu perioada similara din 2013, iar veniturile au inregistrat o crestere de 22%.

Bogdan Matei il inlocuieste pe britanicul Neil Dalgliesh, care va prelua o functie de conducere in structura centrala a companiei-mama, grupul britanic International Personal Finance. Neil Dalgliesh a condus echipele de operatiuni ale Provident Financial Romania in ultimii trei ani, perioada in care compania a deschis puncte de lucru in peste 20 de orase noi, numarul de clienti a crescut cu 24%, depasind 300.000, iar valoarea imprumuturilor anuale emise s-a majorat cu peste 26 de procente.

Citeste si:
Provident a dat credite la domiciliu de 128 mil. euro in Romania si...
Provident a dat credite la...

Bogdan Matei devine astfel primul director de operatiuni roman al companiei. Boardul Provident Financial Romania are acum in componenta sase romani, doi cehi si doi britanici. Compania are acum peste 850 de angajati si colaboreaza cu peste 4.200 de agenti independenti in 80 de orase.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri