Garanti Bank a deschis oferta in data de 26 mai si a inchis-o anticipat, la doar o zi dupa lansare, datorita subscrierii integrale. Valoarea initiala a ofertei de obligatiuni a fost de 230 milioane lei, dar a existat clauza de crestere a ofertei pana la 300 milioane lei. Obligatiunile emise au o rata anuala a dobanzii de 5,47%, cu scadenta in 2019.

Potrivit unor surse bancare, emisiunea s-a adresat doar investitorilor institutionali, numarul celor care au subscris fiind de ordinul zecilor.

Garanti Bank urmeaza sa depuna documentatia necesara in vederea admiterii la tranzactionare a obligatiunilor pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti. Vanzarea obligatiunilor a fost intermediata de catre BRD – Groupe Societe Generale.

Oferta Garanti Bank ar deveni astfel a treia emisiune admisa in acest an pe Bursa, dupa Transelectrica si Raiffeisen Bank. Totusi, micii investitori au fost tinuti departe de astfel de oferte, fie printr-un plafon foarte ridicat de subscriere, fie prin acordarea dreptului de subscriere exclusiv investitorilor institutionali.

BNR mentine dobanda cheie la...
Citeste si: BNR mentine dobanda cheie la 2,5% pe an. Ce asteptau analistii?

Cand vor putea si micii investitori sa economiseasca la dobanzi de 6%?