Garanti Bank a incheiat o emisiune de obligatiuni de 300 mil. lei, la o dobanda de 5,47%

Garanti Bank a atras 300 milioane de lei intr-o emisiune de obligatiuni negarantate, cu maturitatea de 5 ani. Oferta nu s-a adresat investitorilor de retail, dar obligatiunile urmeaza sa fie admise pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), devenind cea de-a treia emisiune ce va ajunge la cota Bursei.

Garanti Bank a deschis oferta in data de 26 mai si a inchis-o anticipat, la doar o zi dupa lansare, datorita subscrierii integrale. Valoarea initiala a ofertei de obligatiuni a fost de 230 milioane lei, dar a existat clauza de crestere a ofertei pana la 300 milioane lei. Obligatiunile emise au o rata anuala a dobanzii de 5,47%, cu scadenta in 2019.

Potrivit unor surse bancare, emisiunea s-a adresat doar investitorilor institutionali, numarul celor care au subscris fiind de ordinul zecilor.

Garanti Bank urmeaza sa depuna documentatia necesara in vederea admiterii la tranzactionare a obligatiunilor pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti. Vanzarea obligatiunilor a fost intermediata de catre BRD – Groupe Societe Generale.

Oferta Garanti Bank ar deveni astfel a treia emisiune admisa in acest an pe Bursa, dupa Transelectrica si Raiffeisen Bank. Totusi, micii investitori au fost tinuti departe de astfel de oferte, fie printr-un plafon foarte ridicat de subscriere, fie prin acordarea dreptului de subscriere exclusiv investitorilor institutionali.

Citeste si:
OTP Bank începe creditarea pe programul Noua Casă: ce ofertă au
OTP Bank începe creditarea pe...

Cand vor putea si micii investitori sa economiseasca la dobanzi de 6%?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri