DETURNARE DE FONDURI, aproape de Romania: un sef de banca, arestat

Presedintele director executiv al bancii bulgare Corporate Commercial Bank (CCB), Orlin Rusev, va fi pus sub acuzare pentru deturnare de fonduri, acesta fiind retinut vineri in legatura cu disparitia din banca a unor fonduri de ordinul milioanelor de leva, relateaza Novinite, citat de Mediafax.

Banii ar fi fost scosi din banca in saci si inmanati unei persoane care actiona in numele actionarului majoritar al CCB, Tvetan Vasilev, care este si el urmarit de procuratura.

Potrivit acuzatiilor, Rusev a aprobat personal retragerea de fonduri. O casiera, Margarita Petrova, a fost la randul ei retinuta vineri si acuzata de deturnarea "unei sume foarte mari de bani".

Procuratura urmeaza sa ceara duminica arestarea lui Rusev si Petrova, care sunt acuzati si de complicitate. Tvetan Vasilev, care se afla la Viena din luna iunie, a declarat pentru postul de televiziune bTV ca nu se ascunde si ca va reveni in Bulgaria in urmatoarele cateva zile.
Pilotul avionului cu care Vasiliev a parasit Bulgaria luna trecuta, Stefan Stefanov, a declarat ca nu au fost transportati bani la bordul aeronavei.

Citeste si:
DNA: Nelu Iordache, urmarit penal pentru deturnare de fonduri si...
DNA: Nelu Iordache, urmarit...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri