Banca Nationala a Romaniei (BNR) a avizat numirea lui Stephen James Orlesky in functia de CEO al RIB, banca preluata recent de grupul financiar polonez Getin. Cei trei vicepresedinti executivi ai institutiei, care se va numi in curand Idea Bank, sunt Ana Elena Cernat, Mioara Popescu si Radu Vasilescu.

Stephen James Orlesky are o experienta de 20 de ani in banking, in peste 10 tari. Bancherul si-a inceput cariera in cadrul Royal Bank of Canada si a acumulat peste 10 ani de experienta in cadrul sistemului bancar canadian. Anterior numirii in pozitia de CEO al Romanian International Bank, Orlesky a ocupat o pozitie similara in cadrul Belarusian Bank for Small Business – banca membra a Getin Holding Polonia.

Stephen James Orlesky este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul Queen’s University at Kingston – Canada, obtinand in anul 1986 titlul “Bachelor of Commerce, Honours, (B. Com. Hons.)”. In 1996, el a absolvit un curs MBA la University of Toronto.

"Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului si nevoile pietei locale vor ramane o prioritate, banca orientandu-se in principal catre zona de retail si small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank si isi va muta sediul central in Hermes Business Campus", a spus Stephen James Orlesky, CEO al RIB.

Ana Elena Cernat va ocupa functia de vicepresedinte executiv. Ea are o experienta de peste 14 ani in domeniul financiar bancar, ocupand anterior pozitia de director executiv al diviziei companii mici si PFA in cadrul Bancpost.

Citeste si:
TAROM are un nou director general
TAROM are un nou director...

Mioara Popescu lucreaza in RIB de 12 ani si a ocupat functia de vicepresedinte executiv inca din anul 2008.

Radu Vasilescu lucreaza in domeniul financiar bancar de peste 23 de ani, ocupand pozitii de conducere in cadrul Volksbank, ING Pensii, KPMG, Citibank, Alpha Bank si BRD Sogelease.

Grupul financiar polonez Getin Holding a preluat in data de 4 decembrie 2013, 100% din actiunile Romanian International Bank S.A.. Romania devenind astfel a cincea tara, alaturi de Polonia, Rusia, Ucraina si Belarus, in care grupul financiar Getin Holding este prezent.

Citeste si:
Idea Bank se lanseaza oficial in Romania
Polonezii de la Getin Holding...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri