"Ominiasig Vienna Insurance Group confirma ca, in cadrul dosarului de dauna deschis ca urmare a producerii tragicului accident aviatic din Muntii Apuseni din 20 ianuarie, compania a achitat deja despagubirea pentru decesul pilotului Adrian Iovan, in baza politei de asigurare de accidente a personalului navigant si a pasagerilor detinuta de Scoala Superioara de Aviatie Civila. Omniasig a efectuat plata despagubirii cuvenite catre mostenitorii legali ai pilotului Adrian Iovan", potrivit companiei, citata de Mediafax.

Suma asigurata in caz deces si invaliditate totala permanenta se ridica la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului si pentru fiecare pasager. Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acoperea toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru polita, incheiata in urma unei licitatii derulata e-licitatie.ro.

"Referitor la despagubirea aferenta decesului pasagerei Aurelia Ion, mentionam ca Ominiasig VIG va efectua si aceasta plata dupa ce vor fi depuse la dosar toate documentele necesare", arata asiguratorul. Potrivit Codului Civil, mostenirea se cuvine sotului supravietuitor si rudelor defunctului, si anume descendentilor, ascendentilor si colateralilor acestuia, dupa caz. Descendentii si ascendentii au dreptul la mostenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai pana la gradul al patrulea inclusiv.

Ascendentii privilegiati sunt tatal si mama defunctului. Colateralii privilegiati sunt fratii si surorile defunctului, precum si descendentii acestora, pana la al patrulea grad inclusiv cu defunctul. Adrian Iovan are doi copii, o fata (din prima casatorie) si un baiat (din mariajul cu Romanita Iovan, incheiat in noiembrie 2008). Mostenitorii Aureliei Ion sunt parintii, un frate si doua surori.

Citeste si:

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, la 20 ianuarie, intr-o zona din Muntii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

La bord se mai aflau copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Omniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman. Societatea este al treilea jucator pe piata asigurarilor dupa nivelul subscrierilor din 2013, care au atins 881,1 milioane de lei.