Aeronava apartinea Scolii Superioare de Aviatie Civila. Avioanele Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt asigurate de catre Omniasig Vienna Insurance Group in baza unui contract incheiat in luna mai a anului trecut, potrivit 1asig.ro.

Obiectul asigurarii il constituie asigurarea aeronavelor utilizate pentru zboruri tip scoala, pentru promovarea obiectului de activitate si servicii medicale de urgenta, asigurarea bagajelor, a personalului navigant, elevi si pasageri pentru limitele geografice ale Romaniei si Europei la cerere. Valoarea contractului este de 160.020,54 lei.

Polita emisa acopera riscul de deces sau invaliditate totala permanenta in cazul pilotilor si pasagerilor pana la suma totala de 287.500 euro, potrivit Mediafax. Polita a fost incheiata pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acopera toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru asigurare.

Potrivit politei, daunele provocate tertilor de prabusirea aeronavei sunt acoperite de Omniasig pana la suma maxima de 8,05 milioane de euro. Suma asigurata in caz deces si invaliditate totala permanenta este de 287.500 euro pentru piloti si pasageri, in cazul unui zbor comercial. Aceasta suma se imparte la numarul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului. Pentru un zbor scoala, suma asigurata este de 115.000 euro pentru piloti, elevi si pasageri.

Consiliul Concurentei a...
Citeste si: AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro

"Omniasig Vienna Insurance Group confirma faptul ca aeronava implicata in tragicul accident de luni, 20 ianuarie, apartinand Scolii Superioare de Aviatie, era asigurata la compania noastra prin intermediul unei polite de raspundere civila fata de terti si a unei polite de asigurare de accidente a personalului navigant si a pasagerilor. Mai multe detalii vor putea fi stabilite pe masura ce vor evolua investigatiile oficiale aflate in desfasurare", se arata intr-un raspuns al asiguratorului. Omniasig nu a prezentat si informatii privind asigurarea pilotilor si a pasagerilor sau a aeronavelor.

Compania este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman. Societatea este al doilea jucator pe piata asigurarilor.

Sursa foto: JJ Harrison

UPDATE: Pilotul aeronavei MIG...
Citeste si: UPDATE: Pilotul aeronavei MIG 21 Lancer, prabusita la Fetesti, a murit