Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in Romania un profit inainte de impozitare de 1 milion euro in S1, fata de o pierdere de 17,9 milioane euro in perioada similara din 2013. Nivelul primelor brute subscrise a scazut cu 15,8%, la 165 milioane euro.

Grupul, care a intrat in Romania in 2001 si controleaza in prezent companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a consemnat in primul trimestru un profit net de 611.000 de euro pe piata locala, comparativ cu un rezultat negativ de 5,3 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Primele brute subscrise de companiile de pe piata romaneasca ale VIG, pentru segmentul de daune/accidente au scazut cu 10,6%, de la 154,1 milioane euro la 137,7 milioane euro, se arata intr-un comunicat al grupului, conform Mediafax.

Totodata, primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au consemnat un declin de 35%, de la 42,3 milioane euro la 27,5 milioane euro. Rata neta combinata s-a redus cu 9,4 puncte procentuale, de la 117,7% la 108,3%.

La nivel de grup, primele brute subscrise au scazut cu 0,9%, la 4,98 miliarde euro, iar primele nete incasate s-au diminuat cu 2%, la 4,32 miliarde euro. VIG a obtinut un rezultat financiar de 551,6 milioane euro, in scadere cu 7%.
Cheltuielile cu daunele si beneficiile aferente contractelor de asigurare au fost de 3,6 miliarde euro, mai mici cu 3,5% fata de prima jumatate a anului trecut, iar cele administrative si cu achizitiile s-au plasat la 932,1 milioane euro, cu 0,4% mai mici.

Astfel, profitul inainte de impozitare a crescut cu 41,4%, la 290 milioane euro, iar castigul net dupa plata impozitului pe profit si a intereselor minoritare s-a situat la 213,5 milioane euro, mai mare cu 52% fata de prima jumatate a anului trecut. "Aproximativ 55% din profit s-a inregistrat in regiunea ECE, unde companiile detinute de grup in Romania au continuat sa isi imbunatateasca rezultatele", se spune in comunicat.

La nivelul grupului, primele de pe segmentul daune/accidente s-au situat la 2,56 miliarde euro, in scadere cu 2,1%, insa dupa ajustarea la efectele de curs valutar, segmentul a inregistrat un avans usor de 0,3%. "Conform strategiei de subscriere orientata pe profit, VIG a continuat sa reduca volumul activitatilor in Romania si Italia, cu precadere pe segmentul auto", se explica in comunicat.

Primele VIG au crescut cu 0,5% pe segmentul asigurarilor de viata si s-au situat la 2,2 miliarde euro, iar cele de sanatate au fost de 197,1 milioane euro, in scadere cu 1%. VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania. Asiguratorul are operatiuni si in alte tari din regiune, printre care Cehia, Polonia si Slovacia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri