Cursul anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a ramas aproape neschimbat miercuri, la putin peste 4,40 lei/euro, in contextul unor volume ridicate in piata interbancara, generate de companiile care vand valuta pentru a putea face platile lunare catre stat. Referinta pentru euro a scazut cu 0,07 bani, la 4,4012 lei. Cursul nu a variat semnificativ incepand de vineri, cand se situa la 4,4027 lei/euro.

Pentru dolar, banca centrala a anuntat un curs de 3,4252 lei, in urcare cu 1,09 bani, ca urmare a intaririi monedei americane fata de euro pe pietele internationale.
Paritatea francului elvetian a fost anuntata la 3,6444 lei, in scadere usoara de la 3,6465 lei in ziua anterioara. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Cu putin inainte de ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat in piata interbancara la 4,4010 - 4,4018 lei, fara variatii semnificative fata de finalul sedintei de marti, potrivit Mediafax.

Volumele schimburilor dintre bancile comerciale s-au situat la un nivel ridicat, pentru ca joi este scadenta la datoriile lunare catre stat, iar unele companii schimba valuta in lei pentru plati. Schimburile au variat intre 4,4010 lei/euro si 4,4044 lei/euro. In regiune, forintul s-a apreciat foarte usor fata de euro, iar zlotul a stagnat.
Ratele medii ale dobanzilor practicate de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au crescut miercuri la 3,20% - 3,70%, de la 1,93% - 2,43% marti. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat la 3,18% - 3,68% pe an, de la 3,02% - 3,52% in ziua precedenta. Dobanzile pe termene mai lungi continua sa se mentina sub ratele pe maturitati imediate. Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru cele mai multe credite in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a crescut la 2,55% - 3,05% pe an, de la 2,49% - 2,99% marti.

Sursa foto: Shutterstock.com/Euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri