"Fondurile sunt suficiente pentru actualul nivel al cererii", declara Dan Grigoriu, director divizia produse si segmente retail Banca Romaneasca. Potrivit reglementarilor in vigoare, pentru achizitia locuintelor finalizate, inclusiv cele construite si date in exploatare de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), valoarea maxima finantata este de 57.000 de euro (echivalentul in lei), iar pentru creditele de achizitie a locuintelor noi, destinate achizitionarii dupa finalizare, limita maxima este de 66.500 de euro (echivalentul in lei).

Clientii bancii elene beneficiaza de o contributie redusa (avans de minimum 5% din valoarea imprumutului), lipsa comisioanelor, preaprobare financiara valabila 90 de zile calendaristice.

"Daca ne referim la profilul celor care acceseaza programul Prima Casa, vorbim de tineri cu varsta cuprinsa intre 30 si 35 de ani, in general cu studii medii, care opteaza pentru imprumuturi cu o valoare medie de 155.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro), si pentru o perioada de rambursare de 30 de ani. Peste 90% dintre debitorii Bancii Romanesti din programul Prima Casa au cumparat apartamente cu doua sau cu trei camere", spune Dan Grigoriu, director divizia produse si segmente retail Banca Romaneasca.

De la inceputul programului guvernamental Prima Casa, in 2009, Banca Romaneasca a acordat, pana la finalul lunii august 2014, peste 5.200 de credite. Banca Romaneasca detine in prezent o cota de 4,2% din piata creditelor acordate prin programul Prima Casa.