Cu toate ca accesul la finantare le poate parea un obstacol multor antreprenori, vestile sunt bune, in special in ceea ce priveste alternativele la finantarile clasice, cel mai notabil exemplu fiind actiunea Bursei de reconfigurare a pietei de capital, a declarat Dragos Pislaru, director executiv al al GEA Consulting.

"E de remarcat insa o oarecare dezghetare in ceea ce priveste institutiile financiare si cateva oaze, care speram sa devina contagioase in viitor, in ceea ce priveste alternativele la finantarile clasice", a precizat Dragos Pislaru pentru WALL-STREET 360.

Bursa a prins "un moment bun in ceea ce priveste reconfigurarea piete de capital", spune acesta, mentionand eliminarea RASDAQ (bursa electronica de valori mobiliare) si consolidarea AeRO (sistem de listare alternativ).

"AeRO permite cotarea startupurilor, pe modelul pietelor consacrate, ceea ce inseamna, pe de o parte, o listare tehnica, care ne permite sa vedem care sunt companiile care apar pe piata, dar si aceasta listare de IPO initial, foarte interesanta mai ales pentru companiile din tehnologie, o zona unde Romania are niste resurse nebanuite", completeaza Dragos Pislaru.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 6-10 octombrie, dedicata finantarii IMM-urilor, este realizata in parteneriat cu Volksbank.

Citeste si
Relatia bancheri-antreprenori, semne de insanatosire