Goldman Sachs anunta profit peste asteptari. Castigul a depasit 2,2 mld. dolari

Profitul net al Goldman Sachs a crescut cu 48% in trimestrul al treilea, la 2,24 miliarde de dolari, fiind peste asteptarile analistilor, dupa ce banca a alocat o parte mai mica a veniturilor pentru plata angajatilor, comparativ cu prima jumatate a anului, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Este pentru al doilea an consecutiv cand profitul Goldman Sachs depaseste estimarile analistilor prin renuntarea de catre banca la practica traditionala de a aloca fonduri egale pentru remuneratiile angajatilor, in fiecare din primele trei trimestre, inainte de a ajusta sumele in ultimele trei luni ale anului.

Veniturile au avansat cu 25%, la 8,39 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor datorita castigurilor aduse de investitiile proprii ale bancii si a unui castig exceptional.

Veniturile din operatiuni cu venituri fixe, valuta si tranzactii cu marfuri au urcat cu 3% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 1,98 miliarde de dolari. Cresterea marcheaza intreruperea evolutiei negative a acestor venituri din ultimele patru trimestre.

Banci precum JPMorgan Chase, Bank of America si Citigroup au inregistrat la randul lor venituri peste asteptarile analistilor din operatiunile de trading, datorita redresarii activitatilor in septembrie.

Citeste si:
Marile banci de pe Wall Street se feresc de cuvantul recesiune in 2020
Marile banci de pe Wall...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri