Banca Transilvania (TLV) va avea la dispozitie o linie de finantare de 150 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI), suma fiind destinata sprijinirii proiectelor IMM-urilor, companiilor cu capitalizare bursiera medie si entitatilor publice din Romania.

Contractul de finantare a fost semnat miercuri, la Bucuresti, anunta Mediafax.

"Banca Transilvania va beneficia de o linie de finantare in valoare de 150 de milioane euro din partea Bancii Europene de Investitii. Suma este destinata sprijinirii proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii si infrastructurii, initiate de IMM, de societati cu capitalizare bursiera medie si de entitati publice din Romania", se arata intr-un comunicat transmis de Banca Transilvania.

Obiectivul parteneriatului Banca Transilvania - BEI este de a incuraja companiile locale sa inceapa noi investitii, sa-si dezvolte afacerea si sa genereze locuri de munca, pe baza unor finantari flexibile, pe termen lung.

Astfel de imprumuturi fac parte din programul BEI "Skills and Jobs – Investing for Youth" ("Competente si Locuri de munca – Investitie pentru Tineret"), initiativa care sustine incadrarea in munca a tinerilor.

Citeste si:
Agenția de Rating Fitch anunță decizii privind 5 bănci din România
Agenția de Rating Fitch...

In acest sens, BEI - in colaborare cu Banca Transilvania - va oferi stimulente companiilor beneficiare care angajeaza tineri, asigurand oportunitati de training sau posibilitati de cooperare cu diverse colegii, scoli sau universitati, in vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Neacșu, CEC: Nu trebuie să fim cârcotași în privința IMM Invest
Setari Cookie-uri