Suma totala a activelor aflate in procedura de insolventa, nu numai de la banci, de la toti creditorii, inclusiv de la stat si de companii, acumuleaza nu mai putin de 25 de miliarde de euro. Din aceasta suma, la nivelul bancilor se situeaza 3,5 miliarde de euro. Restul sunt statul si celelate companii, a declarat Florin Danescu, presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Declaratiile au fost facute la a treia editie a conferintei Banking 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro in 28 octombrie, in parteneriat cu Telekom Romania si MasterCard. Florin Danescu a comentat criticiile antreprenorilor prezenti la conferinta cu privire la rigiditatea bancilor straine prezente in Romania in ceea ce priveste procesul de creditare a IMM-urilor.

"De ce toata aceasta perceptie negativa despre creditor? Pentru ca am traversat o perioada de criza si toata lumea a avut de suferit si democratia bancii evident ca incurca. Am fost intrebati si de ce avem atatea clauze in contracte. Eu sunt de acord sa eliminam toate clauzele din contract, dar lasati-ne va rog una. Aceea prin care putem sa ne recuperam creditul. Si o banca este un business care urmareste profitul. Trebuie sa se tina seama ca este o industrie ultra-reglementata", a declarat Florin Danescu.

El a adaugat ca o banca "nu poate sa aduca un specialist in actul de creditare pentru fiecare specialist din fiecare companie". "Daca in fata noastra vine un client cu 20 de salariati este foarte greu sa te adresezi exact business-ului lui, orice om ai angaja. Pentru ca este vorba de milioane de credite, intr-o anumita masura trebuie sa-ti standarizezi compartamentul pe industrii sau pe marimea companiei. Bineinteles, ca nu poate fi perfecta aceasta abodare standardizata. Nu ai cum sa aduci un specialist in actul de creditare pentru fiecare specialist din fiecare companii, mai ales in domenii unde se inoveaza. Ramane la dispozitia antreprenorilor de a convinge interlocutorul sa-si asume acel risc de creditare".

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri