Declaratiile au fost facute la a treia editie a conferintei Banking 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro in 28 octombrie, in parteneriat cu Telekom Romania si MasterCard. Florin Danescu a comentat criticiile antreprenorilor prezenti la conferinta cu privire la rigiditatea bancilor straine prezente in Romania in ceea ce priveste procesul de creditare a IMM-urilor.

"De ce toata aceasta perceptie negativa despre creditor? Pentru ca am traversat o perioada de criza si toata lumea a avut de suferit si democratia bancii evident ca incurca. Am fost intrebati si de ce avem atatea clauze in contracte. Eu sunt de acord sa eliminam toate clauzele din contract, dar lasati-ne va rog una. Aceea prin care putem sa ne recuperam creditul. Si o banca este un business care urmareste profitul. Trebuie sa se tina seama ca este o industrie ultra-reglementata", a declarat Florin Danescu.

El a adaugat ca o banca "nu poate sa aduca un specialist in actul de creditare pentru fiecare specialist din fiecare companie". "Daca in fata noastra vine un client cu 20 de salariati este foarte greu sa te adresezi exact business-ului lui, orice om ai angaja. Pentru ca este vorba de milioane de credite, intr-o anumita masura trebuie sa-ti standarizezi compartamentul pe industrii sau pe marimea companiei. Bineinteles, ca nu poate fi perfecta aceasta abodare standardizata. Nu ai cum sa aduci un specialist in actul de creditare pentru fiecare specialist din fiecare companii, mai ales in domenii unde se inoveaza. Ramane la dispozitia antreprenorilor de a convinge interlocutorul sa-si asume acel risc de creditare".

Sursa foto: Mircea Dragos