Posta Romana a lansat propriul broker de asigurae, care si-a propus sa devina, in urmatoarele 12 luni, cel mai mare jucator pe piata de profil, veniturile din comisioanele incasate din distributia contractelor de asigurare fiind estimate la 2,5 milioane de lei in 2015.

"Vrem sa ajungem cel mai mare broker de asigurare in urmatoarele 12 luni. Avem 12.000 de factori postali care vor asigura distributia politelor", a declarat directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, la conferinta dedicata lansarii brokerului. La nivelul anului 2013, primii trei jucatori pe piata brokerajului de asigurari dupa volumul primelor intermediate sunt Marsh Broker - 243,1 milioane de lei, Safetz Broker - 242,5 milioane de lei si Porsche Broker - 151,8 milioane de lei, noteaza Mediafax.

In privinta veniturilor, Safety Broker a incasat 46,9 milioane de lei, fiind urmat de Destine Broker - 33,7 milioane de lei si Transilvania Broker - 32,4 milioane de lei, potrivit datelor din raportul pe anul 2013 al Autortatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Prezent la eveniment, ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat ca Posta Romana va deveni, prin intermediul brokerului, unul din primii trei jucatori pe piata de profil in urmatorii 3-4 ani. Directorul general al Posta Romana Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, a estimat ca veniturile societatii din comisioane vor atinge 100.000 de lei pana la finele anului si 2,5 milioane de lei in 2015.

Extinderea in Capitala va continua pentru ca aici este un business foarte mare.

"Brokerul are un punct de distributie in sediul central al Postei Romane si va deschide inca unul in Bucuresti in zilele urmatoare. Extinderea in Capitala va continua pentru ca aici este un business foarte mare. De asemenea, ne vom extinde si in teritoriu, urmand sa fim prezenti in toate resedintele de judet", a spus Motoroiu.

El a adaugat ca Posta Romana Broker de Asigurare va distribui asigurari generale (auto, locuinte), avand deja incheiate parteneriate cu sapte societati de asigurare, printre acestea numarandu-se City Insurance, Euroins si Allianz-Tiriac Asigurari. "Luam in calcul si distribuirea de polite de viata in partea a doua a anului 2015", a spus seful Postei Romane, care a adaugat ca lansarea borkerului va permite factorilor postali sa isi suplimenteze veniturile din incheierea de polite.

Posta Romana Broker de Asigurare a primit autorizatia de functionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in luna septembrie a acestui an. Societatea este controlata integral de Posta Romana si, conform bugetului aprobat pentru anul 2014, veniturile totale ale brokerului au fost estimate la 618.900 lei, iar cheltuielile totale sunt anticipate la 617.100 lei. De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei trei salariati ai Posta Romania Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.

"Avem in prezent patru angajati si numarul acestora va creste la 10 pana la finele acestui an", a spus Motoroiu. Posta Romana a anuntat inca din iunie 2011 ca va infiinta o banca si un broker de asigurari, scopul fiind utilizarea mai buna a retelei de unitati postale si suplimentarea veniturilor operatorului, pe fondul contractarii pietei de profil. Anul trecut, potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise, in crestere cu 3,2 puncte procentuale fata de anul 2012.

Astfel, valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele doua categorii de asigurari a fost de 3,88 miliarde de lei, in urcare cu 7,77% fata de anul 2012. Pe piata brokerajului in asigurari sunt autorizate aproximativ 500 de societati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri