Piraeus Bank Romania a realizat un profit brut de peste 6,8 milioane euro in primele 9 luni din acest an, in crestere cu 88% fata de rezultatul obtinut in aceasi perioada a lui 2013, de aproximativ 3,6 milioane euro, in contextul cresterii segmentului IMM si a reducerii creditelor neperformante.

Potrivit sefului Piraeus Bank, rezultatul a fost sustinut de scaderea cu aproape 2,5 puncte procentuale a portofoliului de credite neperformante, de reducerea nevoii de provizionare, precum si de optimizarea activitatii tuturor liniilor de business ale bancii, manifestata in special in cresterea volumului de credite acordate segmentelor Corporate si IMM si in intensificarea activitatii de atragere de surse.

In acelasi timp, banca a continuat procesul de redimensionare a retelei sale de unitati si a mentinut investitiile in solutii tehnologice de plati si transferuri. Piraeus Bank Romania a deschis recent 3 centre de business dedicate segmentului IMM, la Craiova, Cluj si Iasi, in contextul in care proiectul a adus pana acum o crestere cu 30% a portofoliului de clienti. Banca urmeaza sa mai lanseze doua astfel de centre in perioada urmatoare, consolidandu-si astfel orientarea spre zona IMM.

"Piraeus Bank Romania se bucura de apartenta la un grup bancar european solid, ale carui rezultate pozitive la recentele teste de stres au fost recunoscute de Banca Centrala Europeana, care a notat gradul adecvat de capitalizare al Piraeus Bank si a mentionat faptul ca banca indeplineste criteriile pentru a face fata scenariului advers luat in calcul si nu trebuie sa ia masuri suplimentare de majorare a capitalului”, a spus Catalin Parvu (foto), CEO Piraeus Bank Romania.

La 30 septembrie 2014, activele companiei se situau la aproximativ 2,06 miliarde euro, un avans de 14% fata de 30 septembrie 2013. Volumul creditelor acordate in primele 9 luni a crescut, de asemenea, cu 9% fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2013 si a ajuns la aproximativ 1,5 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 septembrie 2014 depasea 1,1 miliarde de euro, cu 16% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut. Provizioanele bancii au scazut cu 11% la sfarsitul lui septembrie 2014 fata de aceeasi perioada a lui 2013, ajungand la aproximativ 324 milioane euro.

La sfarsitul lunii septembrie 2014, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 130 de sucursale.

Sursa foto: Piraeus Bank, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri