Allianz-Tiriac Asigurari a subscris in primele noua luni prime din asigurari generale si de viata de 729,7 milioane de lei, in crestere cu 8% fata de rezultatul din perioada similara din 2013, iar profitul operational a urcat cu 62%, la 35,4 milioane de lei, a anuntat compania.

"Rezultatele inregistrate in perioada iulie-septembrie au contribuit la consolidarea realizarilor noastre din 2014. In acest al treilea trimestru al anului curent am avut cresteri pe toate segmentele principale: asigurari auto, non-auto si asigurari de viata. Important este ca, pe fiecare dintre aceste segmente, evolutia pozitiva a veniturilor a fost dublata de o imbunatatire a profitabilitatii", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Remi Vrignaud.

Veniturile din asigurari generale aferente perioadei analizate au inregistrat un plus de 9%. Pe acest segment, valoarea primelor subscrise a atins 652,7 milioane de lei, de la 600,4 milioane lei in anul anterior. Asigurarile auto (CASCO si RCA, cumulat) au generat subscrieri de 464,3 milioane de lei, cu 8,5% mai mult fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2013.

O dinamica similara a consemnat si portofoliul de asigurari generale non-auto, acesta evidentiind o rata de crestere a veniturilor cu 9% (plus 15,8 milioane lei), de la 172,6 milioane de lei la 188,4 milioane lei. Pentru intreg portofoliul de asigurari generale, valoarea despagubirilor platite de Allianz-Tiriac clientilor (inclusiv terti pagubiti) a fost de 295 milioane lei.

Primele subscrise din activitatea de asigurari de viata s-au situat la 77 milioane lei, nivel stationar fata de perioada similara a anului trecut. In primele noua luni ale anului, produsele traditionale au inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de 7%, ajungand la 41 milioane de lei. Ponderea acestora in portofoliul de asigurari de viata al companiei este de aproximativ 53%. Restul de 47% din veniturile asigurarilor de viata a fost generat de vanzarile de polite cu componenta investitionala (unit-linked).

"Trimestrul al treilea al acestui an este al cincilea trimestru consecutiv de crestere profitabila, iar acest rezultat reconfirma faptul ca strategia prudentiala abordata a fost cea potrivita pentru dezvoltarea sanatoasa a afacerilor noastre. In acest context, ne asteptam ca pana la finalul anului sa ne depasim obiectivele de venituri si profitabilitate", spune Remi Vrignaud.

Allianz-Tiriac Asigurari este al doilea jucator pe piata locala dupa nivelul primelor subscrise in 2013, care au cumulat 918,77 milioane de lei. Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.

Sursa foto: Shutterstock / Asigurari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri