Datele preliminare aferente pietei de asigurari, centralizate de INSURANCE Profile, indica un volum de prime brute subscrise de 5,9 miliarde lei, la finalul lunii septembrie, in scadere cu 5,8% fata de primele trei trimestre din 2013. Segmentul de asigurari de viata s-a diminuat cu 6,3%, la 1,2 miliarde lei, in vreme ce asigurarile generale au totalizat 4,7 miliarde lei, in scadere cu 5,6%.

Totodata, datele istorice disponibile in aplicatia electronica INSURANCE Profile Interactiv, indica atat pentru segmentul de asigurari generale, cat si pentru cel life, cele mai reduse valori din ultimii 6 ani. Comparativ cu septembrie 2008 (anul de varf al pietei), subscrierile asiguratorilor din tara noastra s-au diminuat cu aproximativ jumatate de miliard de euro, scrie 1asig.ro.

Sursa foto: Shutterstock / Piata de asigurari

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri