Show-urile de aceasta anvergura necesita o pregatire indelungata, iar eforturile logistice sunt uriase, ceea ce inseamna ca si riscurile sunt mari. Tocmai de aceea, organizatorul Wonderful Events a dorit sa incheie o polita de asigurare complexa care sa ii ofere acoperire in cazul celor mai neprevazute evenimente. Astfel, Leader Team Broker de asigurare impreuna cu Certasig a creat o polita speciala care acopera evenimente multiple si riscuri diferentiate, astfel incat sa ofere acoperirea de care organizatorul avea nevoie.

Polita include, printre altele, si riscurile catre terti, daunele rezultate in urma folosirii focurilor de artificii, daune care pot aparea in aranjarea decorului, eventualele pagube rezultate din incurajarea participarii publicului, pagube provocate ca urmare a folosirii structurilor de scaune temporare sau cele cauzate de acte de acrobatie si, desigur, polita include si o componenta de protectie a spectatorilor.

Proiecte complexe ca acesta sunt o provocare binevenita pentru broker, dupa cum spune Razvan Rusu (foto), managing director Leader Team Broker de asigurare: „Fiecare eveniment pe care il asiguram e unic si are riscuri asociate clare. Lucrurile se complica atunci cand este nevoie de o singura polita care acopera mai multe spectacole, complet diferite intre ele, cu riscuri complet diferite si costuri diferite de asigurare. Uniformizarea lor intr-o polita unica a fost ceva nou si pentru noi, desi ne ocupam de asigurari de evenimente de mult timp. Din fericire, am reusit iar organizatorul a obtinut polita de care avea nevoie”.

Leader Team Broker de asigurare este o companie infiintata in anul 2006, cu peste 7500 de clienti activi, o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro si sucursale in mai multe orase din tara. Leader Team a fost brokerul de asigurare al unora din cele mai mari si mai mari evenimente din Romania: finala la Bucuresti a UEFA Europa League, spectacolele Cirque du Soleil, White Sensations sau expozitia The Human Body.