Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri mutuale din Romania, a cumparat societatea de administrare a fondurilor de pensii facultative Pensia Mea (APF), de la Metropolitan Life.

Certinvest este cel mai mare administrator roman independent de active si cu o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania. Compania are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale fiind lider pe acest segment.

"Metropolitan Life isi revizuieste in mod constant portofoliul de business pentru a se asigura ca isi atinge obiectivele financiare si de afaceri stabilite. Fondul de pensii facultative Pensia Mea completeaza business-ul actual al Certinvest. Ei detin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pensii private facultative, iar obiectivul lor de business este de a se extinde in acest domeniu. Transferul de portofoliu se va face fara impact asupra clientilor nostri", a afirmat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life Romania.

Certinvest, societate infiintata in 1994 de omul de afaceri Eugen Voicu, se pozitioneaza pe locul 7 in piata fondurilor mutuale si managementul de active pe anul 2014, cu active in administrare de 55 milioane de euro. "Prin aceasta achizitie, Certinvest face un pas important in construirea unui grup financiar integrat, axat pe o strategie bine gandita de economisire pe termen lung. Ne-am asumat un angajament foarte puternic pentru piata pensiilor in care am identificat oportunitati semnificative de dezvoltare in viitor”, a declarat Eugen Voicu, actionar fondator Certinvest.

Cele 10 fonduri de pensii de acest fel au ajuns la sfarsitul anului 2014 la un numar total de circa 345.000 de participanti, in beneficiul carora administrau active nete in valoare totala de 1,04 mld. RON (232 mil. EUR), potrivit datelor centralizate de APAPR. In 2014, randamentul mediu obtinut de toate aceste fonduri de pensii private facultative a fost de 7,45%.

"Preluarea APF ne va da posibilitatea sa venim cu o oferta integrata. Pentru clientii Certinvest, acces direct la servicii de pensii private, iar pentru clientii fondului de pensii, extinderea ofertei cu serviciile de calitate ale Certinvest, confirmate in cei 20 de ani de prezenta pe piata din Romania”, a declarat Horia Gusta, CEO Certinvest

In cursul anului 2014, activele administrate de fondurile de pensii de Pilon III au crescut cu peste 28%, evolutie in linie cu asteptarile industriei (care indicau un potential de circa 30%). Doar in 2014, participantii la fondurile de pensii facultative au virat in sistem contributii in valoare de peste 176 mil. RON, cu 17% mai mult decat in 2013 si in acelasi timp cel mai ridicat nivel anual de la startul siste mului, la mijlocul anului 2007. Din punct de vedere al performantelor investitionale, fondurile de pensii private facultative au realizat, de la lansarea lor in luna mai 2007 si pana in prezent, un randament mediu anualizat de 8, 16%.

.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri