Millennium Bank taie cu 1,5 puncte procentuale marja de dobanda pe trei luni la creditele in franci elvetieni

Millennium Bank Romania, banca preluata de OTP Bank de la grupul portughez cu acelasi nume, a anuntat ca reduce cu 1,5 puncte procentuale marja de dobanda la creditele in franci elvetieni pe o perioada de trei luni.

"Millennium Bank a decis sa vina in intampinarea clientilor cu credite in franci elvetieni cu o solutie similara OTP Bank, ca masura de sprijin in contextul aprecierii fara precedent a monedei elvetiene", arata banca.

Astfel, incepand de astazi, clientii Millennium Bank pot solicita o reducere temporara cu 1.5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la toate creditele contractate in franci elvetieni, pentru o perioada de trei luni, in baza unei solicitari scrise adresata oricarei sucursale a Millennium Bank, pana la data de 27 februarie 2015.

Portofoliul de credite in CHF al Millennium Bank Romania este foarte redus, potrivit bancii. Millennium Bank Romania, fosta membra a Banco Comercial Português, face acum parte din OTP Group in Romania, in urma achizitiei de catre OTP Bank a 100% din actiunile Millennium Bank.

OTP Bank Romania a finalizat in 2015 achizitia Millennium Bank Romania, suma platita fiind de 39 milioane euro. In urma acestei tranzactii, cota de piata a OTP Bank Romania va ajunge la aproximativ 2%, iar entitatea rezultata în urma fuziunii va urca pe locul 13 in clasamentul bancilor prezente la noi in tara.

Citeste si:
OTP Bank ajunge la o cota de piata de 2%, dupa achizitia Millennium
OTP Bank a finalizat...

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, unul dintre cele mai mari grupuri bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Sursa foto: Shutterstock / Francul elvetian

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri