Euroins Romania a incheiat anul trecut cu venituri din prime subscrise de 479 de milioane de lei, in scadere cu 6,7% fata de 2013, in contextul eforturilor companiei de a restructura portofoliul de polite RCA, a anuntat asiguratorul.

Potrivit datelor grupului bulgar Eurohold, actionarul majoritar al asiguratorului roman, Euroins a subscris anul trecut prime de 107,95 milioane de euro, in scadere cu 6,2% fata de 2013, din care politele RCA au avut o pondere de 93,1%, respectiv 100,5 milioane de euro. La nivelul anului 2013, cand subscrierile au insumat 115,14 milioane de euro, politele RCA au contribuit cu 103,98 milioane de euro si au avut o pondere de 90,3%, informeaza Mediafax.

"Scaderea veniturilor din prime a fost planificata, in contextul eforturilor companiei de a restructura portofoliul RCA, iesind treptat din segmente neprofitabile precum autocamioane grele, autoremorci si autobuze (peste 17 locuri). Cealalta directie a fost, este si va fi (...) diversificarea semnificativa a portofoliului de asigurari pe alte segmente", se arata intr-un comunicat al Euroins Romania. Asiguratorul a redus anul trecut cu peste 70% numarul politelor de asigurare pe segmentele cu cea mai mare frecventa si valoare mare a daunei (precum autocamioane grele, autobuze etc).

De asemenea, compania si-a imbunatatit semnificativ indicele de solvabilitate si a scazut numarul de daune solicitate si platite pe Carte Verde (din care multe erau in mod traditional provocate de autocamioane), respectiv de despagubiri pentru vatamari corporale si, de asemenea, pagube materiale. "Rezultatul tehnic al Euroins Romania pentru anul incheiat la 31 decembrie 2014 a fost influentat de eforturile noastre de a fi mai eficienti in inregistrarea, inchiderea si plata dosarelor de dauna. In plus, in urma eforturilor de segmentare realizate cu mai mare atentie, care au creat o baza solida pentru 2015, ne asteptam sa atingem pragul de rentabilitate in cursul acestui an, pe fondul imbunatatirii performantei pe segmentul RCA", a declarat directorul general al Euroins Romania, Mihnea Tobescu.

Cu un capital social de 137,15 milioane de lei, Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale. Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 7,7% din capitalul social.

Citeste si:
Scaderea primei medii RCA a erodat afacerile din Romania ale Euroins
Scaderea primei medii RCA a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ASF: Nu exista premise pentru o scumpire a politelor RCA