"Volumul operatiunilor de factoring a depasit 960 milioane euro in 2014, in crestere cu 5% fata de 2013, intr-un context economic marcat de lipsa investitiilor si de un nivel relativ ridicat al riscurilor asociate insolventelor companiilor. Cresterea volumelor a fost generata in principal de cresterea numarului de clienti la peste 600 (+ 33% fata de 2013), banca gestionand peste 2.000 de relatii vanzator-cumparator si aproximativ 300.000 de facturi", se arata intr-un comunicat al bancii.

Operatiunile de factoring intern detin si in 2014 ponderea cea mai importanta in cifra de afaceri derulata, 74%, in timp ce operatiunile de factoring international au inregistrat o usoara crestere fata de anul anterior, ajungand la 26% in total portofoliu, atat factoringul de export cat si cel international avand evolutii foarte bune (cresteri de 22% pana la 25%) fata de volumele inregistrate in 2013.

Operatiunile de factoring fara regres, prin care banca preia riscul de neplata a debitorilor cedati detin in continuare o pondere semnificativa in total volume in timp ce, pe sectoare de activitate, portofoliul prezinta o buna dispersie, sectoarele cele mai reprezentative fiind constructiile, industria metalurgica, masinile si echipamentele si comertul.

Piata de factoring a atins anul trecut 2,7 miliarde euro, situandu-se la aproximativ acelasi nivel din 2013, in conditiile in care companiile de profil se asteptau la o contractie a industriei de circa 10%, insa in a doua parte a anului a recuperat, in special pe fondul cresterii consumului. BRD este prima banca din Romania care a introdus in oferta sa, in 1993, operatiunile de factoring.