Fiecare roman ar trebui sa fie obligat ca o data pe an sa depuna o declaratie de venit la ANAF, declaratie care a fost desfiintata in 2005, a declarat Victor Ponta sustinand ca Romania ar trebui sa revina la aceasta practica utilizata in toate tarile occidentale si in SUA.

Intrebat de Mediafax daca sustine cererea senatorului PSD Georgica Severin de introducere a impozitului progresiv pe venitul global, Ponta a raspuns: "Sustin din toata inima ca in Romania sa revenim la practica pe care o au toate tarile occidentale si Statele Unite ale Americii, si anume ca fiecare cetatean sa aiba o declaratie de venituri. A fost discutia legata de Legea impozitarii marilor averi si noi nu stim ce venituri a avut un cetatean din diverse surse - salarii, pensii, chirii - nu avem o asemenea declaratie, pentru ca a fost desfiintata in 2005. Cred ca este bine, pentru ca in felul acesta putem sa avem mai multa responsabilitate cetateneasca, putem sa stim cine isi plateste taxe si cine nu si putem sa aflam cum este cu imbogatirile, ca daca vedem ca nu are niciun serviciu, nicio pensie, nimic, dar in anul ala si-a mai cumparat cinci masini si case, sigur ca e o chestiune de suspiciune. Deci, ideea europeana si americana ca fiecare cetatean sa isi declare o data pe an toate veniturile nu este in contradictie cu faptul ca platesti 16%. Oricum platesti 16%, dar e un lucru de transparenta fiscala", a spus Ponta. El a asigurat ca Guvernul va pastra cota unica de impozitare pana la alegerile din 2016.

Senatorul Georgica Severin a declarat, vineri, la Consiliul National al PSD, ca, in calitate de membri ai unui partid de stanga puternic, social-democratii trebuie sa inceapa sa vorbeasca despre introducerea unui impozit progresiv pe venitul global. "Cred ca trebuie sa incepem sa vorbim, fara jena si fara frica, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, de un impozit progresiv pe venitul global, pentru ca aceasta este o forma de impozit tipic de stanga si pe care o regasim in 23 de state europene", a aratat Severin.

El a mai pledat si pentru sustinerea sindicatelor si acordarea unei atentii importante pensionarilor, ca politici definitorii pentru un partid de stanga.

Victor Ponta, interimar la Ministerul Finantelor pana miercuri

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va prelua interimatul la conducerea Ministerului Finantelor pana miercuri. "Voi asuma pana miercuri, 25 martie, interimatul la MFP! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale, voi inainta presedintelui propunerea pt noul ministru", a scris Ponta pe Twitter.

Agentia Mediafax a anuntat anterior, citand surse oficiale, ca premierul Victor Ponta ia in calcul sa asigure interimatul la Ministerul Finantelor pana miercuri, cand Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala, urmand sa aiba o discutie pe aceasta tema cu presedintele Klaus Iohannis. "Varianta luata in calcul este ca premierul sa preia interimatul la Ministerul Finantelor, nu neaparat pentru 45 de zile, cat este termenul legal, ci in principal pana miercuri, cand va fi adoptat Codul Fiscal", au aratat sursele.

Surse politice au declarat totodata ca premierul Victor Ponta a avut discutii individuale cu Viorel Stefan, presedintele comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, si cu Cristian Socol, consilierul sau economic, carora le-a propus postul de ministru al Finantelor, dar acestia au refuzat.

La inceputul saptamanii, Ponta declara ca are trei variante de posibili ministri, dar ca nu stie cine vrea sa fie "kamikaze" la conducerea Finantelor. Premierul a anuntat ca, vineri seara, va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Klaus Iohannis despre "relatiile institutionale legate de demisia ministrului de Finante", precum si despre alte probleme care trebuie rezolvate in perioada urmatoare.

Si Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis il va primi la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, dupa intoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, pentru o discutie privind numirea unui nou ministru de Finante. Joi, premierul Victor Ponta a anuntat ca a aprobat demisia lui Darius Valcov din postul de ministru al Finantelor, avand in vedere cererea DNA de arestare a acestuia, si ca va prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu. Klaus Iohannis a semnat decretele de demisie pentru Valcov si de interimat al lui Ponta.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate. Duminica, Darius Valcov i-a inaintat premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, dar Ponta a precizat atunci ca acesta va ramane ministru pana la finalizarea noului Cod Fiscal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri