Bucuresteanul luase un credit de 80.000 de franci elvetieni in 2008, dar recent din cauza aprecierii francului in raport cu leul nu isi mai putea plati rata, care ajunsese la 3.000 lei pe luna. El a decis sa dea in judecata banca, reclamand clauzele abuzive si solicitand restituirea banilor pe care i-a dat in plus.

In acelasi timp, avocatul debitorului a depus la Tribunalul Bucuresti si o cerere de suspendare a platii ratelor, prin ordonanta presedintiala, pana la solutionarea pe fond a procesului privind clauzele abuzive, iar instanta a admis cererea.

Aceasta este o noutate absoluta, care va putea crea un precedent - avocatul Marius Coltuc

Decizia nu este definitiva, insa este executorie, motiv pentru care barbatul nu va mai plati ratele pana cand nu va exista o decizie in dosarul de fond. Codul de Procedura Civila prevede ca instanta poate, prin ordonanta presedintiala, "sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor care s-ar ivi cu prilejul unei executari”.

Sursa foto: franc elvetian, Shutterstock