Banca de economisire-creditare, controlata de grupul BCR, are un portofoliu format din peste 362.000 de contracte, iar valoarea celor incheiate pe parcursul anului trecut a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decat cea din 2013, de 2,4 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al BCR BpL, scrie Mediafax.

"Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor lor. Astfel, in cursul anului 2014, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 27% fata de anul 2013, iar portofoliul bancii a depasit 362.000 contracte de economisire-creditare", a declarat Carmen Schuster, presedintele bancii.

Totodata, soldul creditelor acordate a avansat cu 33%, depasind 152 milioane lei, de la 114 milioane lei la finalul anului 2013.

"Activitatea de creditare este inca la inceput, portofoliul de contracte al BCR Banca pentru Locuinte fiind inca tanar, astfel incat putem considera ca acest trend crescator se va continua si in urmatoarea perioada, cand multe dintre contractele de economisire-creditare vor ajunge la repartizare si clientii vor putea accesa creditele Bauspar, cu dobanda fixa de 5% pe an pe toata perioada contractului", a adaugat Schuster. BCR BpL mai acorda credite intermediare si anticipate, cu dobanda fixa de 4,44% pe an, pe toata perioada contractului. In etapa de economisire, banca ofera o dobanda fixa de 2% pe an.

Citeste si:

In plus, in sistemul de economisire-creditare, clientii beneficiaza in perioada de economisire de o prima de stat care reprezinta 25% din sumele economisite pe parcursul unui an, insa fara a depasi echivalentul in lei a 250 de euro.

In ceea ce priveste destinatiile creditelor, majoritatea celor accesate de catre clienti sunt pentru modernizari, renovari, reabilitari sau amenajari ale locuintelor existente, urmate de creditele pentru achizitia si pentru constructia de locuinte.

Banca de economisire-creditare este controlata de Banca Comerciala Romana (BCR) in proportie de 80% si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste, cu 20% din actiuni. Pe acest segment mai activeaza in Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.