BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) lanseaza un nou tip de credit in lei, denumit "Creditul fix pentru casa" destinat doar pentru finantarea activitatilor de modernizare, reabilitare, consolidare, extindere locuinta sau constructie locuinta, a anuntat banca.

Pentru obtinerea acestui nou tip de credit, clientii bancii nu sunt conditionati de semnarea unui contract de economisire-creditare. Valoarea maxima a creditului este de 400.000 lei iar cea minima de 22.000 lei, dobanda de 5,65% / an fiind fixa pe toata perioada de derulare a creditului.

"Prin acest nou produs de creditare in lei, cu dobanzi fixe pe toata perioada contractului, venim in intampinarea fiecarui om gospodar, care isi doreste imbunatatirea situatiei locative, si, in acelasi timp, calculat, care isi planifica bugetul familiei pe termen mai lung. Obtinerea acestui nou tip de credit nu conditioneaza clientii de semnarea unui contract de economisire-creditare", a declarat Carmen Schuster (foto), presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Avansul in cazul creditelor ce au ca destinatie modernizarea, reabilitarea, extinderea si consolidarea, este de 0% in cazul creditelor mai mici de 88.000 lei si de 20% in cazul creditelor mai mari de 88.000 lei. Pentru creditele ce au ca destinatie constructia, avansul este de 25% din valoare de piata a proprietatii adusa in garantie (respectiv teren si constructie viitoare).

Retail jobs

Perioada pentru care se acorda creditul este de 15 ani, banca acceptand pana la 3 coplatitori interni si/sau externi.

Exemplu de calcul:

Pentru un credit de modernizare in valoare de 80.000 RON, cu avans 0 (zero), garantat cu ipoteca, in urmatoarele conditii:
• Dobanda fixa pe toata perioada de creditare: 5,65%;
• Rata lunara de credit (dobanda + principal): 660 RON;
• Dobanda anuala efectiva: 5,80%/an;
• Comision de analiza dosar: 0 RON;
• Comision lunar de administrare: 0 RON;
• Evaluare imobil adus in garantie: Gratuita;
• Valoarea totala platibila: 118.809 RON;
• Durata creditului 15 ani.

Contractele de credit pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile BCR, precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

Citeste si:
Decizie nefavorabila pentru vechii clienti ai bancilor pentru locuinte
Decizie nefavorabila pentru...

BCR BpL se situa, la sfarsitul anului trecut, pe locul 21 in sistemul bancar, cu o cota de piata de 0,8%, inregistrand o crestere de 27% fata de aceeasi perioada a anului 2013. BCR BpL a inregistrat in 2014 o crestere a depozitelor cu 27%, ajungand la peste 2,5 miliarde lei.

"Desi contextul economic a ramas unul dificil, clientii BCR Banca pentru Locuinte au continuat sa economiseasca si sa investeasca pentru imbunatatirea locuintelor lor. Astfel, in cursul anului 2014, depozitele atrase de banca au inregistrat cresteri de 27% fata de anul 2013, iar portofoliul bancii a depasit 362.000 contracte de economisire-creditare", a precizat Carmen Schuster.

In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 362.000 de contracte pe baza carora clientii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor incheiate in cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decat valoarea contractelor incheiate in cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei). Portofoliul de credite acordate de BCR BpL a crescut cu 33%, depasind 152 milioane lei la finalul anului 2014, in comparatie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013.

Citeste si:
Leroy Merlin deschide al doilea magazin din Brașov
Leroy Merlin deschide al...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri