Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a trecut in ultimul an printr-un amplu proces de transformare organizationala, care a vizat asezarea institutiei pe baze functionale compatibile cu standardele europene in domeniu, precum si reducerea personalului ASF cu 143 de salariati fata de martie 2014, a declarat Misu Negritoiu, presedintele ASF.

"Printre actiunile de reforma derulata in ultimul an s-au numarat evaluarea-diagnostic a structurii institutionale si a necesitatilor de reformare - masurile luate pe aceasta baza au condus deja la obtinerea unui excedent de circa 10,2 milioane de leiin T1 2015, precum si simplificarea organigramei prin reducerea nivelelor de management si optimizarea personalului - trei niveluri ierarhice, in loc de cinci, 17 directii in loc de 25 si 53 de servicii in loc de 106. In total personalul s-a redus cu 143 de salariati fata de martie 2014, in contextul scaderii cu 60% a numarului functiilor de conducere", a spus Misu Negritoiu.

De asemenea, Misu Negritoiu, a declarat ca in cadrul acestui proces de restructurare nu exista nici un litigiu. "Am urmarit ca toate fazele acestui proces sa fie conform legislatiei muncii cat si contractului colectiv de munca. Au fost destule resurse in aceasta institutie astfel incat sa le putem face atat restructurarea cat si supravegherea, pricipala noastra misiune".

Printre cele mai importante obiective din anul 2015 ale acestui proiect de transformare a ASF enumerate de Misu Negritoiu sunt: implementarea de noi politici de supraveghere, autorizare si reglementare; exercitarea activa a rolului de aparare a drepturilor si intereselor consumatorilor; constructia unei arhitecturi performante a proceselor interne si a tehnologiei IT.

ASF a cheltuit 1 mil. dolari...
Citeste si: Seful ASF, venituri lunare mai mari decat Mugur Isarescu in 2017

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Noua conducere ASF a fost confirmata de Parlament