Misu Negritoiu: Piata asigurarilor are jucatori improvizati, slabi si abuzivi

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, a declarat la un eveniment organizat de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) ca piata de asigurari este una "de sanctiuni, de sanctionati si de procesomani" in care opereaza o serie de "jucatori improvizati, slabi si abuzivi" fata de clienti.

"Vin dintr-o piata care a trecut prin probleme comparabile. Nu se poate, este un razboi! Limbajul este apoape inacceptabil. Ar trebui sa ajungem la colaborare. Nu se poate continua asa. Este o piata de sanctiuni, de sanctionati si de procesomani. Priviti in propria curte, la standarde, la profesionalism, la valori. Nu se poate ca un sanctionat intr-o piata sau cu o anumita reputatie intr-o piata europeana, de exemplu, sa vina la mine si sa-mi ceara corespondenta cu autoritatea din tara respectiva. Unde este respectul fata de autoritate?", a punctat Misu Negritoiu, la conferinta organizata de UNSAR.

In opinia sa, faptul ca "anumiti jucatori incearca sa-si rezolve problemele in anumit fel sau altul este deja marginal si probabil ca ar trebui sa inceteze sa mai faca acest lucru. Daca vrem sa ne rezolvam problemele trebuie sa punem cartile pe masa si sa le recunoastem.".

"Nu este acceptabil sa primesc cereri de la societati cu probleme interne si externe care vor sa se duca iar pe alta piata prin pasaportul european. Pasaportul european este pentru jucatori egali, pentru jucatori cu reputatie. Daca nu esti puternic la tine in tara cum poti sa te duci sa vinzi polite RCA in alte tari?", a mai spus Misu Negritoiu.

Presedintele ASF a adaugat ca piata de asigurari se indreapta spre "jucatori masivi si puternici. Cine rezista, rezista, cine nu rezista, nu rezista! Este o industrie financiara, nu una pentru IMM-uri. Companiile financiare nu pot fi pur si simplu improvizate. Astfel, avem o sarcina: actualizarea pachetului normativ si legislativ, unde trebuie sa introducem si o dimeniune de reputatie si risc."

Citeste si:
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta
2013 ASF, numiri exclusiv...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri