Amethyst Radiotherapy a confirmat operatiunea prin care un administrator de fonduri tip mezanin a devenit actionar in companie, injectia de capital - de 21 milioane euro - urmand sa finanteze proiectele de investitii in alte centre de radioterapie din Romania si strainatate.

Amethyst Radiotherapy Limited a precizat ca fondul de investitii Accession Mezzanine Capital III, administrat de Mezzanine Management, a participat la majorarea de capital social aprobata de companie la finalul lunii aprilie 2015 in vederea sustinerii si dezvoltarii afacerii prin deschiderea de noi centre in mai multe tari din Europa, inclusiv in Romania.

Urmare a acestei operatiuni, fondul administrat de Mezzanine Management a devenit actionar in Amethyst Radiotherapy Limited si a extins finantarea acordata initial la o valoare cumulata de aproximativ 25 milioane euro. In prezent, grupul Amethyst detine in Romania doua centre de radioterapie deschise la Bucuresti si Cluj-Napoca si are in plan inaugurarea unui alt centru in Timisoara. De asemenea, prin reteaua internationala Amethyst sunt oferite tratamente de ultima generatie si pacientilor din Polonia si Franta iar planul de dezvoltare vizeaza deschiderea de noi centre in Germania, Franta si Bulgaria.

Fondul de investitii Accession Mezzanine Capital III, administrat de Mezzanine Management, a devenit actionar in companie ca urmare a majorarii de capital aprobate luna trecuta, dupa ce in 2014 a acordat Amethyst o facilitate de credit de tip mezanin in valoare de 21 milioane euro.

"Nou pe piata serviciilor medicale din domeniul oncologic, conceptul Amethyst a fost dezvoltat pentru a oferi o sansa bolnavilor de cancer, folosind tehnica IMRT-VMAT – cea mai performanta solutie de tratament a acestei maladii. Ne bucura increderea aratata acestei initiative si in perspectivele de dezvoltare viitoare de catre partenerul nostru strategic, fondul Accession Mezzanine Capital III. Am pornit in 2012 cu primul centrul deschis in Romania si suntem mandri ca putem replica conceptul si pe alte piete, in beneficiul unui numar cat mai mare de pacienti”, a declarat Eliaz Omer, directorul general executiv al grupului Amethyst.

Serviciile de asistenta juridica pentru Amethyst Radiotherapy Limited in legatura cu intrarea Accession Mezzanine Capital III in actionariatul societatii, precum si in legatura cu finantarea in valoare de 21 milioane euro din 2014, au fost oferite de Tuca Zbarcea & Asociatii, cu o echipa coordonata de Gabriela Anton, Managing Associate.

Potrivit reprezentantilor companiei, Amethyst intentioneaza extinderea la o retea de 20 centre de radioterapie pana in 2020, totalizand investitii de 100 milioane de euro. Fondatorii Amethyst detin o bogata experienta pe piata serviciilor medicale din Europa, Ludovic Robert fiind anterior actionar fondator in A&D Pharma, dar si al clinicilor Anima si a detinut importante functii de conducere ori a fost actionar fondator in companii precum Ozone Laboratories, Oxigen Plus, Optiblu. De asemenea, presedintele consiliului de administratie Amethyst, Avner Goldenberg, a investit in clinici de dializa atat in Romania cat si in alte cateva tari din sud estul Europei. Eliaz Omer, director executiv al Amethyst, este specializat in economie si management al afacerilor, activand anterior in cadrul unei firme de consultanta si audit Big4 si in alte companii cu activitati in industria FMCG sau servicii auto.

Primul centru Amethyst Radiotherapy deschis in Romania este reprezentat de Centrul de Radioterapie Amethyst, situat in apropierea Bucurestiului. Clinica si-a inceput activitatea in septembrie 2012 si pune la dispozitia pacientilor servicii de oncologie medicala, radioterapie, brahiterapie, imagistica medicala de tip computer tomografie, psihologie si nutritie. In octombrie 2014, Amethyst a inaugurat centrul de radioterapie din Cluj-Napoca, unde sunt oferite servicii de oncologie medicala, radioterapie, brahiterapie, imagistica medicala (Computer tomograf) etc.

Sursa foto: radioterapie, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri