Firma de leasing a finantat in primul trimestru bunuri in valoare de 123 milioane lei, soldul finantarilor urcand cu 9% in ultimul an, astfel ca volumul total de active a revenit peste pragul de un miliard de lei. In perioada ianuarie-martie, provizioanele de risc au avut un impact negativ de 0,9 milioane lei, fata de nivelul de 2,1 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

La finele lunii martie, compania avea o cota de piata de 8%, ocupand pozitia a treia in topul companiilor de profil in functie de volumul vanzarilor noi. Cele mai insemnate volume de vanzari au consemnat in primele trei luni vehiculele comerciare grele si echipamentele, unde volumele finantate au crescut de peste trei ori, sustinute inspecial de segmentul IMM-urilor.

"Suntem optimisti atat in privinta evolutiei pietei, cat si a BCR Leasing in 2015. Atat rezultatele din anul precedent, cat si cele de pe primul trimestru al acestui an ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun", a afirmat Speteanu intr-o conferinta de presa.

Citeste si:

Compania isi propune sa mentina o pondere de doua treimi pentru finantarile de vehicule si o treime pentru echipamente, segment in cadrul caruia un loc important il ocupa finantareade echipamente si utilaje agricole.

"Gradul de tehnologizare a agriculturii romanesti este mult sub potential. Credem cu tarie ca firmele de leasing pot si trebuie sa aiba un rol mai important in finantareaechipamentelor agricole, in special in cazul micilor fermieri, care in prezent nu prea au multe solutii cand vine vorba de achizitia unor echipamente noi, performante", a mai spus Speteanu.